Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tantan’dan hükümete: İsrail’le mücadelesinde samimi ise…

İsrail’le ilişkilerin sonlandırılmasını isteyen gruba polisin sert müdahalesi kamuoyunda çok tepki çekti. Müdahaleyi eleştiren Tantan, hükümete tepki gösterdi.

Tantan’dan hükümete: İsrail’le mücadelesinde samimi ise…

Filistin İçin 1000 genç isimli grup dün Odakule önünde Filistin’e destek eylemi düzenlemek istedi. İsrail’le ilişkilerin sonlandırılmasını isteyen gruba polisin sert müdahalesi kamuoyunda çok tepki çekti. Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan da sosyal medya hesabından hükümete eleştirilerde bulundu.

Hükümetin İsrail’e karşı eylem düzeyinde girişimlerinin olmadığına dikkat çeken Tantan şunları yazdı:

"Hükümetin İsrail’e karşı söylem düzeyinde koyduğu yüksek dozdaki eleştirinin aksine eylem düzeyinde hiçbir girişiminin olmaması tezat ve izahat gerektiren bir durum teşkil etmektedir. İsrail’in Filistin’deki katliamlarının protesto edilmesi doğal bir haktır. Dünyada hatta İsrail’de bile İsrail’in katliam politikası tepkilerle, protestolarla karşılanmaktadır. Protesto ve yürüyüş hakkı Anayasal temel bir haktır. Taksim’deki İsrail protestosuyla ilgili neler yaşandığına dair müfettiş raporları arka planın ortaya konulması yönünden önem arz etmektedir. Şayet Hükümet, İsrail ile mücadelesinde samimi ise Suriye ile ilişkilerini düzeltir, İsrail’le ticarete son verir, KKTC’de Chabad Örgütü’ne satıldığı iddia edilen arazilere ilgili yasal adımları atar. Bu adımlar atılmadığı takdirde; Hükümet’in İsrail aleyhine verdiği hiçbir demecin kıymeti harbiyesi yoktur."


Haber Kaynağı : 12punto

Anayasa İçişleri bakanı Filistin sadettin tantan