Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tantan’dan Suriye mesajı: Diplomatik ilişki kurulması gerekmektedir

Tantan, Türkiye’nin bir an evvel Suriye ile diplomatik ilişkiler kurması gerektiğini belirtti.

Tantan’dan Suriye mesajı: Diplomatik ilişki kurulması gerekmektedir

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, sosyal medya hesabından gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tantan, Türkiye’nin bölge ülkeleriyle birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Suriye ile diplomatik ilişkilerin kurulması gerektiğini vurgulayan Tantan şunları yazdı:

“Türkiye’nin etrafında gelişen olaylar bölgesel barışa zarar vermek isteyen emperyalist projelerin bir tezahürüdür. Bölge ülkeleriyle birlikte hareket etmek, ilişkileri korumak ve geliştirmek önem arz etmektedir.

Türkiye’nin bir an evvel Suriye ile diplomatik ilişkiler kurması ve geliştirmesi gerekmektedir. Suriye meselesi lehimize çözülürse bölgesel güç Türkiye’nin Batı blokuna karşı önemli bir kalkanı olacaktır.

Akdeniz’de çeşitli sıfatlarla bayrak gösteren ABD, Fransa ve İngiltere savaş gemilerinin bu coğrafyada yeri yoktur. Kıbrıs’taki İngiliz üsleri artık tartışmaya açılmalıdır.

İran’daki patlama, kirli bir oyunun sahnede olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Ülkemiz içinde toplumu ayrıştırma gayretinde olanlar emperyalizmin oyununa düştüğünü anlayarak bu gayretlerinden vazgeçmelidir.

Cumhuriyet değerleri, kurucu ilkeler asla geri döndürülemez. Türkiye birlik ve beraberliği sağlayarak emperyalist oyunu bozacaktır. Türk siyaseti bu birlikteliği sağlamakla yükümlü olup kimse bu tarihi sorumluluktan kaçamaz.

İsrail’in bölgede hukuk ve sınır tanımaz eylemlerine karşı Türkiye, Suriye, Lübnan, Irak, Mısır ortak hareket ederek karşı koyabilir. Bölgede barış isteyen diğer devletler de bu harekete dahil edilebilir. Türkiye bu harekete liderlik edebilecek tek ülkedir.”


Haber Kaynağı : 12punto

diplomat sadettin tantan