Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

2023'ün son ayında en çok indirilen mobil uygulamalar ve oyunlar belli oldu.

2023 yılının son ayında dünya çapında en çok indirilen mobil uygulamalar ve oyunlar belli oldu. Hem Google Play Store hem de App Store'u kapsayan verilere göre Instagram uygulama tarafında, Subway Surfers ise oyun tarafında zirvede yer aldı.

2023'ün son ayında en çok indirilen mobil uygulamalar ve oyunlar belli oldu.

2023'ün son ayında dünya genelinde en fazla indirilen mobil uygulamalar ve oyunlar belirlendi. Hem Google Play Store hem de App Store verilerini içeren bilgilere göre, Instagram uygulaması en çok indirilen uygulama olurken, Subway Surfers ise en çok indirilen oyun oldu. Diğer taraftan, rakip uygulama Threads ise yükselişini sürdürdü.

Mobil oyunlar ve uygulamalar, hayatımızın önemli bir parçası haline gelmiş durumda ve her ay milyonlarca kez indiriliyor. Appfigures tarafından yayınlanan raporlar, 2023 yılının son ayında dünya çapında hangi oyun ve uygulamaların en çok indirildiğini ortaya koyuyor.

Verilere göre, hem Google Play Store hem de App Store'da ayrı ayrı ve toplamda en çok indirilen oyun ve uygulamalar belirlenmiş durumda. Her iki listede de zirvede, pek şaşırtmayan isimler bulunuyor. Instagram, TikTok, Facebook, WhatsApp, CapCut gibi uygulamalar sırasıyla en çok indirilenler arasında yer alıyor.

INSTAGRAM LİDER KONUMDA

Uygulama listesine göre, App Store'da TikTok 19 milyon indirme ile birinci sırada bulunurken, Google Play'de ise Instagram 43 milyon indirme ile lider konumda. Dünya genelinde ise toplamda 54 milyon yeni indirme ile Instagram zirveye yerleşti. TikTok'un e-ticaret özellikleriyle ilgili şikayetlerin etkisiyle, kullanıcıların Instagram'a daha fazla yönelmesi gözlemlenmiş olabilir.

En dikkat çeken uygulamalardan biri ise Threads oldu. Instagram'ın rakibi olarak ortaya çıkan bu mikroblog platformu, özellikle son zamanlarda getirdiği yeniliklerle tekrar popülerlik kazandı. Threads, geçen ay App Store'da 12 milyon yeni indirme alarak 4. sıraya yükseldi. Google Play'de ise 16 milyon indirme ile 6. sıraya yerleşti. Toplamda 28 milyon indirme ile genel listede 6. sırada yer aldı ve aylık bazda indirmeleri üç kat arttı.

Threads'in rakibi X ise beklenen performansı gösteremedi. Appfigures verilerine göre, X yalnızca 8,5 milyon kez indirildi ve listenin 36. sırasında yer aldı.

Aralık ayının en çok indirilen oyunları listesinde ise Subway Surfers yıllardır üst sıralarda yer alarak 21 milyon indirme ile birinci sıradaki yerini korudu. App Store'da ise birinci sırayı 6 milyon indirme ile Çin'e özel yapım Fall Guys aldı. Google Play'de Subway Surfers 16 milyon ile birinci, Roblox 13 milyon ile ikinci, Block Blast! ise 13 milyon ile üçüncü sıradaydı.


Haber Kaynağı : 12punto

Facebook Instagram WhatsApp Threads TikTok