Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ABD, Güney Kore ve Japonya yapay zeka alanında işbirliğini ele aldı

Yapay zeka, gelişen teknolojiler ve tedarik zinciri gibi önemli alanlarda işbirliğini görüşmek üzere ABD, Güney Kore ve Japonya'dan yetkililer 3. ekonomik diyalog toplantısında bir araya geldi.

ABD, Güney Kore ve Japonya yapay zeka alanında işbirliğini ele aldı

ABD, Güney Kore ve Japonya yetkilileri, yapay zeka, ilerleyen teknolojiler ve tedarik zinciri konularında işbirliği üzerine görüşmelerde bulunmak üzere düzenlenen 3'üncü ekonomik diyalog toplantısında bir araya geldi.

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Devlet Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Güney Kore Ekonomik Güvenlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Wang Yun-jong, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nden Kıdemli Yönetici Tarun Chhabra ve Japonya Ulusal Güvenlik Sekreterliği'nden Kabine Meclis Üyesi Yasuo Takamura, Busan kentinde düzenlenen ekonomik diyalog toplantısında buluşuldu.

Üç ülkenin ulusal güvenlik yetkilileri, tedarik zinciri, ilerleyen teknolojiler ve dijital alanlarda işbirliğini artırmak için çaba sarf etme konularını ele aldı. Ayrıca, Mineral Güvenliği Ortaklığı ve Hint Pasifik Ekonomik Çerçevesi (IPEF) aracılığıyla işbirliğini güçlendirme konuları da görüşüldü.

YAPAY ZEKA KONU BAŞLIKLARI ARASINDAYDI

Toplantıda, devlet araştırma enstitülerinin yeni teknolojiler üzerine ortak çalışmalar yapmasını kolaylaştırma hususunda mutabık kalındı ve yapay zeka yönetimi konusu ele alındı.

ABD, Japonya ve Güney Kore liderleri, "siber güvenlik tehditleri ve veri güvenliği konularında yakın çalışma" konusunda anlaşmışlardır. Geçen yıl 18 Ağustos'ta düzenlenen Camp David Zirvesi'nin, üçlü ekonomik güvenlik işbirliğini artırmak için bir fırsat olduğu teyit edildi.

ABD, Güney Kore ve Japonya liderleri, geçen yıl Camp David'de, Kuzey Kore'nin oluşturduğu tehdide karşı üçlü zirvede bir araya gelmişlerdir. Zirve sonrasında Pasifik'teki güvenlik tehditlerine karşı çeşitli alanlarda üçlü işbirliğini genişletme taahhüdü verilmişti.


Haber Kaynağı : AA

ABD yapay zeka veri güvenliği güney kore Japonya