Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Apple Vision Pro'da kritik güvenlik açığı keşfedildi!

MIT'den bir doktora öğrencisi, Apple Vision Pro'da ilk günden kritik bir güvenlik açığı keşfetti. Açık, Vision Pro'yu jailbreak ve kötü amaçlı yazılımlara karşı savunmasız hale getiriyor. Apple'ın sorunu ilk güncellemeyle düzelmesi bekleniyor.

Apple Vision Pro'da kritik güvenlik açığı keşfedildi!

MIT'den bir doktora öğrencisi, Apple Vision Pro'da bulunan bir çekirdek güvenlik açığını keşfetmeyi başardı ve bu açığın ilk gününden itibaren sömürüldüğü bildirildi. Apple, söz konusu açığı kapatmak için yakında bir güncelleme yayınlayacak.

Yeni bir donanımın piyasaya sürülmesiyle bilgisayar korsanlarının hedefi olması olağan bir durum. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Apple Vision Pro, teknolojinin en yeni ürünü olarak öne çıkarken, yazılımcılar Vision Pro'daki açığı hızla tespit ettiler. Başka bir deyişle, Apple Vision Pro, ilk gününde hacklendi.

MIT'de mikro mimari güvenliği alanında doktora öğrencisi olan Joseph Ravichandran, Vision Pro'nun işletim sistemi olan VisionOS'ta kritik bir çekirdek güvenlik açığı keşfettiğini iddia etti. Bu durum, Vision Pro'nun jailbreak ve kötü amaçlı yazılımlara karşı savunmasız olabileceğini gösteriyor.

Ravichandran'ın paylaştığı bilgilere göre, söz konusu açık istismar edildiğinde Vision Pro, "Cihazı çıkarın" şeklinde bir uyarı gösteriyor ve "Cihazınızın yeniden başlatılması gerekiyor. Ekran, 30 saniye sonra kararacak" yazısı görüntüleniyor. Vision Pro'nun Gizlilik ve Güvenlik ayarlarında yetkisiz erişimle ilgili bir log dosyası da bulunuyor.

Ravichandran, paylaştığı son görselde "Vision Pro Crasher" adlı bir uygulama gösteriyor ve söz konusu açılır pencerenin üzerinde Vision Pro takan bir kuru kafa emojisi görülebiliyor. Açılır pencerenin en altında ise "Vision Pro'mu Çökert" yazısı yer alıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Apple Vision Pro Apple