Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Apple Watch için satışlar tekrar başladı! Yasak kararı neden durdu?

Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 modellerinin satışı ABD'de yasaklanmıştı. Ancak karar geçici olarak durduruldu. Satışlar tekrar başladı.

Apple Watch için satışlar tekrar başladı! Yasak kararı neden durdu?

Apple kısa bir süre önce yeni nesil saatlerini tanıtmıştı. Apple ile bir süredir arasında patent davaları süren ve tartışmaların da devam ettiği Masimo bu sefer ülkede Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 modellerinin satışlarının durdurulmasına neden olmuştu. 

ABD'de yasaklanmasının ardından Apple süreci temyize götürdü. Burada ise temyiz mahkemesi Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 modellerini satmaya devam edebileceği sonucu çıktı. Ancak asıl karar ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu tarafından verilecek. Yine de 24 Aralık'ta satışı duran akıllı saatler için ABD'de satışların başlaması olumlu karşılanabilir. 

Burada verilen süre 10 Ocak 2024 olarak kayıtlara geçti. 

DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU?

Apple, ABD'deki iki akıllı saatinin satışlarını bu hafta durdurma kararı almıştı. 

Söylendiği kadarıyla Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 modelleri 21 Aralık'ta internet sitesinden satışları kapattaı. 24 Aralık'ta ise ABD özelinde Apple Store'lardan da satışını kaldırdı.

Tıbbi cihaz şirketi olan Masimo, bir süredir Apple'ın patent ihlali yaptığını söylüyordu. Konu hakkında hukuki süreci başlatan Masimo, 2020'den beri bunun peşini bırakmıyor. Şirkete göre Apple, Watch Series 6'dan beri bazı patent ihlalleri yapıyor.

Yaklaşık 2 ay önce ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu duruma el atmış ve Apple Watch modellerine yasaklama getirmişti.

Masimo ile Apple arasındaki anlaşmazlıklardan biri Apple Watch'un kandaki oksjien miktarını ölçen sensörünün aslında Masimo patenti altında yer alması. Bunun gibi Masimo tarafından alınmış bazı patentlerin izinsiz bir şekilde Apple tarafından kullanıldığı bu sebeple de söz konusu cihazların kullanımdan kaldırılması gerektiği bildiriliyordu.

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, inceleme yapmış ve Apple'ın iddia edilen 2 patenti ihlal ettiği tespit edilmişti. Kandaki oksijen miktarını ölçen özellik odağında olan bu ihlaller, Apple Watch'ların bir süreliğine satıştan kaldırılmasına neden oldu. 


Haber Kaynağı : 12punto

Apple Watch Series 9 Apple Watch Ultra 2 Apple Watch satışları duruyor

İlgili Haberler