Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Apple'ın üretken yapay zeka hamlesi! Baidu ile anlaşma iddiası

Apple, iPhone 16, Mac bilgisayar işletim sistemi ve iOS 18 için Çinli yapay zeka devi Baidu ile anlaşmaya vardı.

Apple'ın üretken yapay zeka hamlesi! Baidu ile anlaşma iddiası

Çin medyası, Apple'ın üretken yapay zeka teknolojisini cihazlarına entegre etmek için Çinli yapay zeka devi Baidu ile anlaşmaya vardığını öne sürdü.

Ntv'de yer alan habere göre, Apple, iPhone 16, Mac bilgisayar işletim sistemi ve iOS 18 için Baidu'dan yerel jeneratif yapay zeka modeli hizmeti alacak. Baidu'nun ERNIE Bot isimli ChatGPT tarzı yapay zeka dil modeli, insan niyetlerini anlayabilen ve insan seviyesine yakın doğru, mantıklı ve akıcı yanıtlar verebilme özelliğiyle öne çıkıyor.

Apple'ın bu hamlesi, iOS ve macOS güncellemelerinde üretken yapay zeka hizmetlerinde büyük bir atılım yapmayı planladığını gösterdi. Daha önce de iOS 18'de yapay zekayı entegre etmeye hazırlandığı ve bu güncellemenin şirket tarihindeki en büyük işletim sistemi olacağı iddia edilmişti. Özellikle sesli asistan Siri'nin yapay zeka yeteneklerinin geliştirilmesi de beklenenler arasında.

Baidu'nun Apple'ın yerel yapay zeka modeli sağlayıcısı olacağı haberinin ardından Baidu hisselerinin bugün yüzde 5'ten fazla yükseldiği belirtildi.



Haber Kaynağı : 12punto

Apple ChatGPT iOS 18 iPhone 16 Üretken yapay zeka