Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ChatGPT artık hesapsız kullanılabiliyor! Ama bir şartla...

OpenAI, yapay zekâ sohbet botu ChatGPT'nin OpenAI hesabı olmadan da kullanılabilmesinin yolunu açtı. Hesapsız kullanımda bazı kısıtlamalar olacak.

ChatGPT artık hesapsız kullanılabiliyor! Ama bir şartla...

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zekâ destekli sohbet botu ChatGPT’nin, OpenAI hesabı olmaksızın kullanımı mümkün hale getirildi.

ChatGPT, yapay zekâ devriminin yaygınlaşmasında öncü bir rol oynarken, aynı zamanda popüler ve tartışmalı yapay zekâ araçları arasında yer alıyor.

Webtekno'da yer alan habere göre, hesap oluşturma zorunluluğunu ortadan kaldıran OpenAI, artık herkesin ChatGPT’yi kullanabilmesine olanak tanıyor; fakat OpenAI hesabı olmayan kullanıcıların erişimi sınırlı olacak. Yeni sistem, şu an için belirli bölgelerde kullanıma sunulmuş durumda ve kullanıcılar, özel bir OpenAI hesabı olmadan da ChatGPT’yi kullanabilecekler. ChatGPT, sohbetler sırasında elde edilen verileri modellerini geliştirmek için kullanacak, ancak kullanıcılar isterlerse veri toplanmasını engelleyebilecekler. Bu işlem için, ekrandaki soru işareti butonuna tıklayıp, veri toplanmasına ilişkin izinleri iptal etmek yeterli olacak.

Giriş yapma gerekliliği olmadan, kullanıcılar doğrudan yapay zekâ sohbet botuyla iletişime geçebilecekler. Ancak, bu botun yetenekleri, standart ücretsiz versiyondan daha sınırlı olacak. OpenAI, abonelik gerektirmeyen modelin içerik oluşturma kapasitesinin daha kısıtlı olacağını belirtti. Ayrıca, “Giriş yapılmamış deneyimler, mevcut güvenlik önlemlerinden yararlanacak. Ek olarak, uygun olmayan içeriklere karşı ek güvenlik korumaları devrede olacak.” şeklinde bir açıklama yaptı. Bu açıklama, süreç veya güvenlik önlemleri hakkında ek bilgi vermedi.

Hangi bölgelerde veya hangi gruplar tarafından abonelik gerektirmeyen ChatGPT’nin kullanılabileceği konusunda ise henüz bir bilgi bulunmuyor.


Haber Kaynağı : 12punto

ChatGPT OpenAI