Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Dünyanın en büyük yolcu gemisi ilk seferine çıktı

Icon of the Seas, ilk seferini düzenledi. Titanik'i küçük gösterecek boyuttaki gemi, 7600 yolcu ve 2350 mürettebat taşıyor.365 metre uzunluğunda ve 20 katlı geminin içinde 40 restoran, 7 havuz ve 150 bin litre suyla dolu bir yapay göl bulunuyor. Gemi, çevre dostu sıvılaştırılmış doğal gaz ile çalışıyor ve karbon emisyonunu azaltıyor. En pahalı biletlerin fiyatı 26-27 bin dolar.

Dünyanın en büyük yolcu gemisi ilk seferine çıktı

Dünyanın en büyük yolcu gemisi olan "Icon of the Seas", 10 binden fazla kişiyi barındırma kapasitesiyle ilk seferine çıktı. Miami limanından ayrılan dev gemi, Titanic'in devasa transatlantikleri değil de şehir hatları vapurları gibi gösterişli bir şekilde tasarlanmış olmasıyla dikkat çekiyor. Gemideki ilk seyahat, bir hafta sürecek olan Karayip turu için gerçekleşti ve dünyanın en büyük yolcu gemisi unvanını kazandı.

Royal Caribbean tarafından inşa edilen Icon of the Seas, Icon sınıfı adını verdiği devasa gemi sınıfının ilk örneği olacak. Yaklaşık 365 metre uzunluğundaki gemi, 20 katlı güvertesiyle büyük bir gösterişi temsil ediyor. Gemi, 7600 yolcu kapasitesinin yanı sıra 2350 kişilik bir mürettebatı da barındırıyor. 17 metrelik bir şelalenin yanı sıra 40 farklı restoran ve bar, yedi adet yüzme havuzu ve 150 bin litre suyla oluşturulmuş bir yapay gölet gibi özelliklere sahip.

Icon of the Seas'in çevre dostu bir yaklaşım sergilediği belirtiliyor. Gemide sıvılaştırılmış doğal gaz kullanılıyor ve Uluslararası Denizcilik Örgütü tarafından belirlenen karbon emisyon sınırlarının yüzde 24 daha altında emisyon üretiyor. Royal Caribbean, 2035 yılında karbon nötr olmayı hedeflediğini daha önce açıklamıştı.

Dev geminin maliyeti 2 milyar doları bulurken, bilet fiyatları seyahat tarihine ve yoğunluğa göre değişiyor. Icon of the Seas için en pahalı biletler 26-27 bin dolara satılırken, önümüzdeki beş seferi için neredeyse tüm biletlerin tükenmiş durumda olduğu belirtiliyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Icon of the Seas Seyahat