Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

HMD Global, Nokia markasını bırakıyor

HMD Global, artık Nokia markalı telefonlar üretmeyeceğini resmen açıkladı. Şirket, kendi markası ile telefon üretmeye başlayacak.

HMD Global, Nokia markasını bırakıyor

HMD Global, kendi markası altında telefon üretme hazırlıklarına başladı. Şirket, yaptığı açıklamayla artık Nokia markasını kullanmayacağını duyurdu. Nokia markalı telefonlarla ilgili gelecekte neler olacağı ise belirsiz.

Bir zamanların önde gelen cep telefonu üreticilerinden biri olan Nokia, şu anda sektörden uzak bir konumda bulunuyor. Nokia markalı telefonlar uzun süredir HMD Global tarafından piyasaya sürülüyordu. Ancak son gelen bilgilere göre, bu durum değişecek gibi görünüyor.

HMD Global, geçtiğimiz yıl kendi markasıyla telefon üreteceğini açıklamıştı. Şirket, son olarak paylaştığı bir video ile artık Nokia markasını kullanmayacağını resmen ilan etti. Gelecekteki telefonlar, 'HMD' logosu taşıyacak.

Şirketin paylaştığı video, sadece telefonlardan ibaret olmayan bir ürün kategorisinin sinyallerini veriyor. HMD Global, akıllı telefonların yanı sıra tablet ve kablosuz kulaklıklar da üretecek. İlk HMD markalı akıllı telefonların tanıtımı, 26-29 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek MWC 2024 etkinliklerinde yapılacak.

Mevcut Nokia markalı telefonlar, stoklar tükenene kadar satışa devam edecek. HMD, stokları hızla tüketmek için bir indirim kampanyası başlattı. Ayrıca, 'Finish' adlı bir firmanın Nokia telefon üretmeye devam edeceği belirtiliyor, ancak bu durumun boyutları henüz net değil. Yeni bir Nokia telefonun piyasaya sürülüp sürülmeyeceği belirsizlik taşıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

akıllı telefon cep telefonu Nokia