Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Instagram, siyasi içeriklere kısıtlama getiriyor

Instagram, yakın zamanda hayata geçecek değişiklikle birlikte siyasi içerik önerileri göstermemeye başlayacak. Kullanıcıların tercihine bırakılacak bu özellik, Instagram ayarlarından düzenlenerek gösterilmeye devam edecek.

Instagram, siyasi içeriklere kısıtlama getiriyor

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan META, geçmişte Cambridge Analytica gibi tüm dünyada ses getiren bir skandala karışmış olsa da dahi özellikle Instagram'ı apolitik bir platform olarak korumaya önem veriyor. Ancak seçimler, savaşlar ve patlak veren sosyal hareketler, ister istemez Facebook ve Instagram'ın da siyaset-politika konuşulan yerlere dönüşmesine neden oluyor.

APOLİTİK KULLANICILAR TERCİH EDEBİLECEK

Instagram'ın patronu Adam Mosseri, yapmış olduğu açıklama ile Meta'nın, en azından apolitik kalmak isteyenler kullanıcılar için algoritmasını düzenleyeceğini paylaştı. Mosseri'ye göre artık Instagram ve kardeş uygulaması Threads, kullanıcıların yeni içerikler keşfettikleri Keşfet sekmesi ya da Reels gibi alanlarda siyasi içerikler önermeyecek.

Öncelikle; bu değişiklikliğin Instagram ve Threads'i siyasi içeriklerden tamamen arındırmayacağını belirtelim. Eğer siyasi paylaşımlar yapay hesapları takip ediyorsanız, bu hesapların gönderilerini görmeye devam edeceksiniz. Ayrıca siyasi içerik önerileri görmeye devam etmek isteyenler, Ayarlar menüsünden ilgili seçeneği aktif ederek siyasi içerik önerileri alabilecekler.

HANGİ İÇERİK 'SİYASET' BARINDIRIYOR?

Peki Instagram'a göre "siyasi içerik" ne demek? Mosseri ağırlıklı olarak hükümet, seçimler, yasalar ve sosyal konuların siyasi içerik olarak ele alınacağını söylese de "siyasi içerik" ifadesinin karmaşık ve dinamik bir karşılığı olduğunu bildiklerini bu nedenle kullanıcı geri bildirimleriyle bu tanımı güncelleyeceklerini söylüyor. Söz konusu değişiklikler, birkaç hafta içinde yürürlüğe konacak.


Haber Kaynağı : 12punto

Algoritma Cambridge Analytica Instagram META Özellik siyaset