Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

iOS 17.3 ile iPhone'unuz çalınsa bile bilgilere ulaşılmayacak

Apple, iOS 17.3'ün ilk geliştirici beta sürümünü yayınladı. İşte iOS 17.3 ile kullanıcılara ulaşacak yepyeni özellikler...

iOS 17.3 ile iPhone'unuz çalınsa bile bilgilere ulaşılmayacak

Geçtiğimiz günlerde iOS 17.2'nin kararlı sürümünü kullanıcılarla buluşturan ABD merkezli teknoloji devi Apple, iOS 17.3 ile ilgili çalışmalarına da başladı. Bu bağlamda; yeni sürümün ilk geliştirici beta güncellemesini yayımlayan şirket, iOS 17.3 ile gelecek özellikleri de ortaya koymuş durumda.

ÇALINTI CİHAZ KORUMASI

Webtekno'da yer verilen habere göre iOS 17.3'te karşımıza çıkan en önemli özellik, "Çalıntı cihaz koruması" olacak gibi görünüyor. Zira bu yeni özellik, iPhone sahipleri için oldukça geniş kapsamlı bir güvenlik katmanı oluşturacak. Özellik etkinleştirildiğinde, pek çok işlemin yapılabilmesi için FaceID veya TouchID'nin kullanılması gerekecek.

Telefon çalınması, günümüzde yaygın olarak yaşayabileceğimiz sorunlardan bir tanesi. Ancak böyle bir durum da kötü olan tek şey sadece telefonun çalınması olmuyor. Hırsızlar, çaldıkları telefonlardaki kişisel verilere de ulaşıyorlar. Bunun sonucunda da banka hesaplarının boşaltılması ve bilgi dahilinde olmayan kredi kartı çıkartma gibi pek çok şey yaşanıyor. İşte iOS 17.3'ün çalıntı cihaz koruması özelliği, tüm bunları engellemeye odaklanıyor.

Çalıntı cihaz koruması özelliğini aktif eden kullanıcı, Safari'deki kayıtlı şifreleri görüntülemek veya telefonu fabrika ayarlarına döndürmek gibi aklınıza gelen her türlü işlem için biyometrik doğrulama yapmak zorunda kalacak. Biyometrik doğrulama yapılamaması hâlinde, telefondaki kişisel verilere ulaşmak mümkün olmayacak.

APPLE MUSIC İLE ORTAK ÇALMA LİSTESİ OLUŞTURMA

iOS 17.2'nin beta sürümlerinde gördüğümüz özelliklerden biri, Apple Music uygulamasına eklenecek olan ortak çalma listesi oluşturma özelliğiydi. Ancak bu özellik, kararlı sürüm ile kullanıcılara ulaşmadı. Dün yayımlanan iOS 17.3 betası, bu özelliğe ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

iOS 17.3 henüz çok yeni olduğundan tespit edilen özelliklerin sayısı da oldukça az. Ancak bunun gelecekte değişeceğine inanıyoruz. Yeni özellikler tespit edildikçe bunları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.


Haber Kaynağı : 12punto

iOS 17.3 beta iOS 17.3 beta sürüm iOS 17.3 güncellemesiyle neler gelecek iOS 17.3 güncellemesiyle neler sunulacak

İlgili Haberler