Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Jeff Bezos'tan ilginç 10 bin yıl çalışacak dev bir saat geliyor

Amazon ve Blue Origin gibi şirketlerin kurucusu Jeff Bezos yeni bir yatırımla 10 bin yıl çalışacak bir saat inşa ediyor.

Jeff Bezos'tan ilginç 10 bin yıl çalışacak dev bir saat geliyor

Dünyanın en zenginleri arasında yer alan Jeff Bezos, farklı yatırımlar yapmaya devam ediyor. 10 bin yıl çalışacak saat fikri ilk kez 1980'lerde bilgisayar bilimcisi Danny Hillis tarafından ortaya atıldı. 1995'te WIRED Magazine için yazdığı makalede bu fikri açıklayan Hillis,“Yılda bir kez tik tak eden bir saat yapmak istiyorum. Yüzyıl ibresi her 100 yılda bir ilerler ve milenyumda guguk kuşu çıkacak. Acele edersem, guguk kuşunun ilk kez çıkışını görmek için saati zamanında bitirebilirim.” demişti.

FİKİR GELİŞMEYE VE İNŞA EDİLMEYE BAŞLANDI

Hillis bu fikrini ilerletmek için Stewart Brand ile ortaklık kurdu ve Long Now Vakfı'nı kurdu. Daha sonra Bezos bu fikri geliştirmek istediği için 42 milyon dolar yatırım yaptı.. Bu anıtsal saatin inşa edilme amacı ise uzun vadeli düşünmesinin bir simgesi olacak. 

10 bin yıllık saat yüzlerce metre yüksekliğe sahip olacak. Teksas'ın batısında yer alan dağa inşa edilmesi planlanan bu saat ile ilgili ayrınıtılı bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak saatin uzun süre dayanacak bir şekilde tasarlanacağı ve geniş kadranlara ek olarak bir de ortam müziği ustası Brian Eno tarafından tasarlanan bir zil de yer alacak. 

Saatin kurulumu 2018'de başladı. Ayrıca saatte, 1'inci, 10'uncu, 100'üncü, 1.000'inci ve 10.000'inci yıl dönümlerinin her biri için birer tane olmak üzere, oda büyüklüğünde beş yıl dönümü odası bulunacak.


Haber Kaynağı : 12punto

Jeff Bezos 10 bin yıl çalışacak saat

İlgili Haberler