Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Kanser hücrelerini öldürmenin yeni bir yolu bulundu; yüzde 99 etkili

Bilim insanları kanser hücrelerini yok etmenin yeni bir yolunu keşfetti.

Kanser hücrelerini öldürmenin yeni bir yolu bulundu; yüzde 99 etkili

Science Alert'ta yer alan çalışmaya göre bilim insanları aminosiyanin moleküllerine yakın kızılötesi ışık yönelterek onların titreşmesini sağladılar. Bu, kanser hücrelerinin zarlarını parçalamak için yeterliydi.

HAYVANLAR ÜZERİNDEKİ DENEYLERDE YÜZDE 99 BAŞARI

Aminosiyanin molekülleri biyo-görselleştirmede sentetik boyalar olarak tercih ediliyor. Genellikle kanser tespiti için düşük dozlarda kullanılıyorlar, suda stabil kalıyorlar ve hücrelerin dış yüzeyine iyi yapışabiliyorlar.

Nature Chemistry dergisinde açıklanan yeni yaklaşım, Rice Üniversitesi, Texas A&M Üniversitesi ve Teksas Üniversitesinden bir araştırma ekibi tarafından ortaya kondu.

Rice Üniversitesinden kimyager James Tour buna, "Moleküler kırıcılar dediğimiz tamamen yeni nesil moleküler makineler" diyor.

Yakın kızılötesi ışığın kullanılması önemlidir çünkü bilim insanlarının vücudun daha derinlerini incelemesine olanak sağlar. Bu yöntemle kemik ve organ kanserleri potansiyel olarak ameliyatsız tedavi edilebilir.

Laboratuvarda yetiştirilen kanser hücreleri üzerinde yapılan testlerde, yöntemin yüzde 99'luk bir hücre öldürme etkinliği gösterdiği görüldü. Yaklaşım fareler üzerinde de test edildi ve farelerin yarısı kanserden kurtuldu. İlerleyen dönemde ise bu deneylerin daha fazla kişi üzerinde yapılması bekleniyor.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Kanser