Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Microsoft klavyelerine yapay zeka tuşu ekleyecek

Microsoft, klavyelerinde son 30 yılda yapacağı en büyük değişimi açıkladı. Yeni klavyelerde yapay zeka tuşu bulunacak.

Microsoft klavyelerine yapay zeka tuşu ekleyecek

BBC Türkçe'nin haberine göre Microsoft, yeni Copilot tuşunun nasıl bir deneyim sağladığını gelecek hafta Las Vegas’ta başlayacak CES fuarında göstermeyi planlıyor.

Copilot’un dikkat çekici kabiliyetleri arasında yapılan toplantıları kaydederek bunların özetlerini çıkarmak ve sunum hazırlamak da yer alıyor. Microsoft, Copilot’u her an kullanıma hazır yapay zeka olarak tanımlıyor.

Teknoloji devi Microsoft, Windows PC ve dizüstü bilgisayar klavyelerine yapay zeka asistanını çağıracak yeni bir tuş eklediğini duyurdu. Yeni Windows 11 PC’lerde olacak tuşla, Microsoft’un yeni yapay zeka uygulaması Copilot’a harekete geçirilebilecek.

Copilot’ın yapay zeka kapasitesinin arkasında OpenAI bulunuyor. Microsoft, yapay zeka öncüleri arasında olan bu firmanın en büyük yatırımcısı konumunda.  Copilot arama motoru kullanımı, elektronik posta yazımı ve görsel yaratımı gibi işlerde yardımcı olacak.

Microsoft Başkan Yardımcısı Yusuf Mehdi, Copilot tuşunun hayata geçirilişini “dönüşüm anı” olarak tanımladı. Şirket bu yenilik sayesinde kullanıcı deneyiminin “basitleşeceğini” ve “artacağını” umuyor.

Yeni klavyeler şubat ayından sonra ürünlerde yer almaya başlayacak. Goldman Sachs’ın Mart 2023’te yayımladığı rapora göre üretici yapay zeka, günümüzdeki tüm işlerin çeyreğini yapabilir. Otomasyonun yalnızca ABD ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerinde 300 milyon kişinin işini alabileceği düşünülüyor.

Diğer taraftan bazı uzmanlar hâlâ yapay zekanın yapamayacağı işler olduğuna dikkat çekiyor. Bunlar genellikle duygusal zeka veya yaratıcı düşünme gibi insana özgü özellikler gerektiren işler. 


Haber Kaynağı : 12punto

BBC Microsoft Teknoloji Windows PC