Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

NASA açıkladı: Dünya asteroit çarpmasına hazırlıklı değil

NASA ve ABD hükümeti tarafından yayımlanan resmi belgeye göre Dünya, 14 yıl önceden haber verilse bile olası bir asteroit çarpmasına karşı savunmasız durumda. Öngörülebilir gelecekte bilinen önemli bir asteroit çarpma tehdidi olmamasına rağmen, iki yılda bir düzenlenen etkinlik, üst düzey uzmanların böyle bir çarpmaya hazırlanma becerilerini değerlendirdi.

NASA açıkladı: Dünya asteroit çarpmasına hazırlıklı değil

NASA geçmişte dinozor soyunu ortadan kaldıran asteroit çarpmalarına karşı insanlığın ve günümüz Dünya’sının tamamen savunmasız olduğunu açıkladı.

Gezegen Savunma Koordinasyon Ofisi tarafından yapılan bir simülasyona göre insanlık, bir asteroidin Dünya’ya çarpmasına karşı savunmasız durumda.

Rapora göre Dünya, 14 yıl önceden haber verilse bile, yıkıcı bir asteroit çarpmasına karşı kendini savunmak için gerekli uzay görevlerini hızlı bir şekilde uygulamak için sınırlı hazırlığa sahip.

Öngörülebilir gelecekte bilinen önemli bir asteroit çarpma tehdidi olmamasına rağmen, iki yılda bir düzenlenen etkinlik, üst düzey uzmanların böyle bir çarpmaya hazırlanma becerilerini değerlendirdi.

'BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR'

Raporda, "Bir asteroit tehdidi senaryosunda uzay misyonları hakkında karar verme süreci belirsizliğini koruyor. Bu süreç ABD'de ya da uluslararası düzeyde yeterince tanımlanmamıştır" ifadeleri yer aldı.

Tatbikat sırasında uzmanlar, daha önce hiç tespit edilmemiş bir asteroidin yaklaşık 14 yıl içinde Dünya'ya çarpma olasılığının yüzde 72 olduğu varsayımsal bir senaryoya karşı olası ulusal ve küresel tepkileri değerlendirdi.

100 İLA 320 METRE ARASINDA

Tatbikat kapsamında asteroit boyutları 60 ila 800 metre arasında değişirken, en olası asteroit 100 ila 320 metre arasında olacak.

Yapılan çalışmaya göre çarpmanın hiç kimseyi etkilememe ihtimali yüzde 45, binden fazla kişiyi etkileme ihtimali yüzde 47, 100 bin kişiyi etkileme ihtimali yüzde 28, 1 milyondan fazla kişiyi etkileme ihtimali yüzde 8 ve 10 milyon kişiyi etkileme ihtimali yüzde 0,04 seviyesinde bulunuyor.

Rapor, 14 yıllık bir süreç boyunca gerçekleştirilecek uzay görevinin zorluklarla karşılaşabileceğini belirtiyor. 


Haber Kaynağı : 12punto

NASA Asteroit Dünya

İlgili Haberler