Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

New York Times'tan OpenAI ve Microsoft'a telif hakkı ihlali davası

Dünyaca ünlü Amerika merkezli New York Times gazetesi, yapay zeka teknolojileriyle öne çıkan teknoloji devleri OpenAI ve Microsoft şirketlerine telif davası açtığını açıkladı.

New York Times'tan OpenAI ve Microsoft'a telif hakkı ihlali davası

Amerika Birleşik Devletleri'nin en prestijli kuruluşlarından New York Times gazetesi, telifli çalışmalarının yapay zeka tarafından kullanımı nedeniyle OpenAI ve Microsoft şirketlerine dava açtı.

Gazete, yayınladığı milyonlarca haber ve makalenin şirketlerin yapay zeka chatbot'larını eğitmek için kullanıldığını ve bunun telif haklarına aykırı olduğunu belirtiyor.

İLK BÜYÜK 'YAPAY ZEKA' DAVASI

Açtığı davanın haberini kendi sayfalarına da taşıyan New York Times, bunun telifli yayınların yapay zeka tarafından kullanımıyla ilgili hukuk savaşının son halkası olduğunu yazdı. Gazete, mevcut haber ve makaleleri kullanan ChatGPT ve diğer yapay zeka sohbet robotlarına dava açan ilk büyük ABD'li medya kuruluşu oldu.

ŞİRKET, MARKA ZEDELENMESİNİ GEREKÇE GÖSTERDİ

New York Times, yapay zeka şirketlerinin güvenilir bilgiye erişim konusunda medyayla rekabet etmek için yine medyanın eserlerini telif ödemeden kullandığına ve "kendi okuyucularını çalarak" iş modeline zarar verdiğine de dikkat çekti. Yayın kuruluşu ayrıca kendi makalelerini kullanan ancak yanıltıcı içerik üreten yapay zekanın gazetenin markasına zarar verdiğini de savunuyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Amerika ChatGPT dava Microsoft New York Times