Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Nintendo Switch 2, 8 inçlik LCD ekranla geliyor

Dünyanın en popüler oyun konsollarından biri olan Nintendo Switch, 7 yıl sonra yenileniyor. Analist Hiroshi Hayase'ye göre Nintendo Switch 2, 2024 yılında piyasaya çıkacak ve 8 inçlik LCD ekrana sahip olacak.

Nintendo Switch 2, 8 inçlik LCD ekranla geliyor

Nintendo Switch 2 ile ilgili yeni bilgiler gün yüzüne çıktı. Analist Hiroshi Hayase'ye göre, cihazın beklenildiği gibi bu yıl içinde piyasaya sürülmesi planlanıyor ve daha geniş bir ekrana sahip olacak.

Türkiye'de belki de popülerliği diğer konsollar kadar olmasa da, dünya genelinde zirveye oynayan Nintendo Switch, 2017 yılında kullanıcılarla buluştu. Ancak 7 yılın ardından, yeni Switch'in ne zaman geleceği ve hangi özelliklere sahip olacağı merak konusuydu.

Bugün paylaşılan bir rapor, Bloomberg tarafından aktarıldı ve analist Hiroshi Hayase'nin açıklamalarına dayanıyor. Bu rapora göre, Nintendo Switch 2'nin 2024 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor, bu da son aylarda dolaşan söylentileri doğrular nitelikte.

Rapora göre, ekran konusunda önemli değişiklikler bekleniyor. Bu değişikliklerden biri ekran boyutu, zira Hayase'ye göre yeni konsol, 8 inçlik bir ekrana sahip olacak. Orijinal konsolun ekran boyutu 6,2 inçti, 2021'de çıkan OLED versiyonunda ise 7 inçlik bir ekran bulunuyordu.

Daha önce sızdırılan özelliklere göre, cihazda NVIDIA Tegra T239 işlemci kullanılacak, 8 GB LPDDR5 RAM, 64 GB depolama, DLSS 2 desteği ve daha uzun pil ömrü gibi özellikler de iddialar arasında yer alıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Nintendo Switch 2 Bloomberg