Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Rusya'nın ilk elektrikli otomobili 'Tesla katili' olarak tanıtıldı

Rusya'nın “Amber” adını verdiği ilk elektrikli otomobilin tanıtımı yapıldı. Ülkenin ilk elektrikli otomobili 'Tesla katili' olarak adlandırıldı. Üniversite tarafından geliştirilen otomobilin 2025'te seri üretimine geçilmesi planlandığı kaydedildi.

Rusya'nın ilk elektrikli otomobili 'Tesla katili' olarak tanıtıldı

Rusya'nın ilk elektrikli otomobili olan "Amber"ın tanıtımı yapıldı. Moskova Politeknik Üniversitesi tarafından üretilen bu aracın seri üretimine b yılında başlanması planlanıyor. Amber, yıllık 50 bin adetlik üretim hedefiyle piyasaya sürülecek ve tasarımıyla dikkat çekiyor. Bu otomobil, halk arasında "Tesla Katili" olarak adlandırılıyor.

Amber elektrikli araçları, Kaliningrad Oblastı'nda bulunan Avtator fabrikasında monte edilecek. Bu fabrika, önceki yıllarda Kia, BMW ve Ford gibi yabancı otomobillerin montajını gerçekleştiren bir tesis olarak biliniyor. Avtator, 2008 yılına kadar dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biriydi, ancak Ukrayna savaşı sonrasında kapanmıştı.

Rusya'nın yerli üretimi olan Amber, elektrikli otomobil pazarında iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Tasarımı ve seri üretim planlarıyla dikkat çeken bu araç, özellikle elektrikli otomobil teknolojisinde rekabetin arttığı bir dönemde Rus otomotiv sektörünün gelişimine katkı sağlayabilir.


Haber Kaynağı : 12punto

elektrikli otomobil Rusya Amber Tesla Katili