Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Samsung Galaxy S24FE hakkında ilk bilgiler sızdı

Samsung Galaxy S24FE modelinin ekran sürücüsünü (DDI) Anapass üretecek. Bu sayede telefonun görsel kalitesi artacak ve çerçeveleri inceltilebilecek.

Samsung Galaxy S24FE hakkında ilk bilgiler sızdı

Ekran bileşenleri üreticisi Anapass’ın, Samsung Galaxy S24FE modeli için ekran sürücüsü (DDI) üreteceği açıklandı.

Bu ekran sürücülerinin, akıllı telefonların verileri görüntüye dönüştürme işleminde ve görsel kalitede önemli bir rol oynadığı biliniyor. Samsung’un yeni modeli Galaxy S24FE için Anapass ile iş birliği yapması, cihazın tasarımına da etki edebilir. Anapass’ın zaman kontrolcüleri konusundaki uzmanlığı, geliştirilen DDI ile birlikte telefon çerçevelerinin inceltilmesine olanak tanıyabilir.

Webtekno'nun haberine göre, Galaxy S24FE modelinde kullanılacak esnek OLED ekranlar için film üzerine çip paketlemesi yapılacağı ve bu işlemin cam üzeri entegrasyondan daha zor olduğu ifade ediliyor. Ancak, DDI’ın film üzerine yerleştirilmesi, panel tasarımında daha fazla özgürlük sağlayarak çerçevelerin inceltilmesine katkıda bulunuyor. Çip üzerinde film paketlemelerini ise Stemco’nun üreteceği belirtiliyor.

Samsung’un yeni modelinin bu yılın yaz aylarında piyasaya sürülmesi beklenirken, Güney Koreli teknoloji devinin bu modelden milyonlarca adet satmayı hedeflediği ve bu durumun Anapass’ın yıllık gelirini 100 milyar won (yaklaşık 2,366 milyar TL) seviyesine çıkaracağı öngörülüyor.

Samsung Display’in daha önce de Çinli müşteriler için geliştirdiği varyantlar için DDI tedariğini Anapass’tan sağladığı ve Samsung’un bu alandaki en büyük iki tedarikçisinin Samsung System LSI ve Magnachip olduğu bilgisi paylaşıldı.


Haber Kaynağı : 12punto

Galaxy S24 Samsung