Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Samsung Galaxy Z Fold 5 ekranı askeri dayanıklılık testini geçti!

Samsung'un katlanabilir ekran teknolojisi bir kez daha gücünü kanıtladı! Galaxy Z Fold 5'te kullanılan 7 inçlik katlanabilir ekran, ABD Savunma Bakanlığı'nın zorlu MIL-STD-810G askeri dayanıklılık testini başarıyla bitirdi.

Samsung Galaxy Z Fold 5 ekranı askeri dayanıklılık testini geçti!

Samsung'un Galaxy Z Fold 5'te kullanılan 7 inç katlanabilir ekranı, ABD Savunma Bakanlığı'nın zorlu MIL-STD-810G askeri dayanıklılık testini başarıyla geçti. Bu, Samsung'un katlanabilir ekranlarının dayanıklılığını kanıtlayan bir belge daha aldığı anlamına geliyor.

Donanımhaber'in The Elec internet sitesinden aktardığı habere göre, şirketin 7 inçlik katlanabilir paneli, ABD Savunma Bakanlığı'nın MIL-STD 810G askeri standart testlerini geçti. Bu, katlanabilir cihaz ekranlarının genellikle düz panellere göre daha düşük dayanıklılığa sahip olduğu göz önüne alındığında, Samsung'un bu derece bir başarı elde etmesi dikkat çekici.

Test sırasında katlanabilir panel, -10 santigrat derecelik bir ortamda su püskürtülerek panelin dışı 6 mm kalınlığında buzla dondurulduktan sonra bile normal şekilde çalışmaya devam etti ve bu durumu 4 saat boyunca sürdürdü. Ayrıca, cihazın -32 santigrat ile +63 santigrat arasındaki sıcaklıklara iki saat boyunca dayandığı ve bu ani sıcaklık değişimlerinin 12 saat boyunca üç kez tekrarlandığı bir testte herhangi bir performans sorunu yaşanmadı.

EN ZORLU TESTLERDEN GEÇTİ

Şok testinde ise, toplam 26 denemede, kullanıcıların genellikle telefonlarını kullandığı 1.22 metre yükseklikten düşme durumunu simüle eden testler yapıldı. Samsung yetkilisi, özellikle yerçekimi ivmesi testi gibi MilSpec standardının en zorlu kısımlarını içeren bu testlerde, ürünün dışarıda gerçekleştirilen aktiviteler sırasında herhangi bir sorun yaşamadığını vurguladı.

Samsung'un askeri dayanıklılık testinden geçen 7 inçlik katlanabilir paneli, mevcut Galaxy Z Fold 5'te kullanılmakta ve muhtemelen Güney Koreli şirket, önümüzdeki aylarda piyasaya süreceği Galaxy Z Fold 6'da da aynı ekran teknolojisine yer verecek.


Haber Kaynağı : 12punto

Galaxy Z Fold Samsung