Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Steam'de dolar dönemi, oyun satışlarını vurdu

Dünyanın en popüler çevrim içi oyun platformu Steam, geçtiğimiz ay itibarıyla Türkiye'de dolar ile ödeme almaya başladı. Bu karar, Türkiye'deki oyun satışlarını ciddi şekilde vurdu.

Steam'de dolar dönemi, oyun satışlarını vurdu

Dolar ile ödeme almaya başlayan Steam'in, Türkiye'deki oyun satışlarını önemli ölçüde etkilediği görülüyor. Stratera Games'in kurucusu Dora Özsoy'un paylaştığı verilere göre, şirketin oyunu olan Cardboard Town'un satışları, dolarla ödeme döneminde ciddi bir düşüş yaşadı. Özsoy'un verilerine göre, oyundaki günlük satışlar, dolarla ödeme öncesinde 90 civarındayken, bu değişiklik sonrasında 13'lere kadar geriledi.

Webtekno'dan Eray Kalelioğlu'nun haberine göre, Steam'in Türkiye'de dolarla ödeme almaya başlamasıyla birlikte, diğer oyun geliştiricilerinin de benzer düşüşler yaşaması muhtemel görünüyor. Dora Özsoy'un açıklamalarına göre, Cardboard Town'un Türkiye'den elde ettiği gelir, küresel gelirin yüzde 22'sinden yüzde 3'e kadar düştü. Bu durum, dolarla ödeme sistemine geçişin Türkiye'deki oyun satışlarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Ancak, dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Özsoy'un verileri sadece Cardboard Town oyununu kapsıyor ve diğer etkenlerin de rol oynamış olabileceği belirtiliyor. Örneğin, Steam'in dolar kullanmaya başlaması sürecinde Cardboard Town satışları önceki döneme göre 1.400'e kadar yükselmiş olabilir. Bu durumda, oyunun potansiyel müşteri kitlesi doygunluk noktasına ulaşmış olabilir ve bu da satışlardaki düşüşü açıklayabileceği kaydedildi.


Haber Kaynağı : 12punto

Steam dolar