Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.900

TikTok, AB'nin radarında! İnceleme başlattı

Avrupa Birliği, TikTok'u çocukların korunması ve şeffaf reklamcılık kurallarının ihlali gerekçesiyle inceleyecek.

TikTok, AB'nin radarında! İnceleme başlattı

Avrupa Birliği, ByteDance'ın TikTok uygulamasında çocukların korunması ve şeffaf reklamcılık kurallarının ihlal edilmesi nedeniyle incelemelerde bulunacak. Sosyal medya uygulamalarının güvenliği ve güvenilirliği sık sık tartışma konusu olurken özellikle çocukların korunması ve şeffaflık konusunda otoritelerle sık sık sorun yaşaması alışıldık bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Şimdi de TikTok, Avrupa Birliği'nin dikkatini çekmiş durumda.

Avrupa Birliği Endüstri Şefi Thierry Breton tarafından yapılan açıklamaya göre, karar TikTok'un videoları üzerinde yapılan risk analizlerinden ve bilgi taleplerine verilen cevaplardan sonra alındı. Breton, "Bugün, TikTok hakkında şeffaflık ve küçükleri koruma, bağımlılık yaratan tasarım ve ekran süresi sınırları gibi konularda ihlal şüphesiyle bir soruşturma başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği'nin Dijital Hizmetler Kanunu (DSA), özellikle büyük platformların ve arama motorlarının riskli ve yasa dışı içeriklerle mücadelede daha etkin bir rol oynamasını talep ediyor. ByteDance'in TikTok'un sahibi olduğu Çin merkezli şirketin suçlu bulunması durumunda, şirketin yıllık cironun %6'sına kadar para cezasıyla karşılaşma olasılığı bulunuyor.

TikTok tarafından yapılan açıklamada ise, uzmanlarla iş birliği yaparak genç bireylerin ve platformun güvende olmasını sağlamaya devam etmek istedikleri belirtildi. Ayrıca TikTok'un, Avrupa Komisyonu'na platformun nasıl çalıştığını açıklamak için sabırsızlandığı vurgulandı. TikTok'un, 13 yaş altı kullanıcıları korumak için sektörde lider olduğu ve bu sorunla mücadele ettiği ifade edildi. Avrupa Komisyonu, platformun sistem tasarımı ve algoritmik sistemlerini inceleyerek, bağımlılık oluşturup oluşturmadığını ortaya çıkaracak. Ayrıca, AB'nin benzer nedenlerden dolayı başka platformlara da soruşturma açtığı vurgulandı


Haber Kaynağı : 12punto

Avrupa Birliği TikTok