Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TikTok yasağı ABD teknoloji devlerini vurabilir! Apple ve Tesla tehlikede

Çin Dışişleri Bakanlığı, TikTok'un ABD'de yasaklanmasının Apple, Tesla ve diğer ABD firmalarını olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

TikTok yasağı ABD teknoloji devlerini vurabilir! Apple ve Tesla tehlikede

ABD'li teknoloji firmaları, Çin'deki gelişmeler nedeniyle zor durumda kalabilirler. Çin Dışişleri Bakanlığı, TikTok'un yasaklanmasıyla ABD'yi olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.

ABD'de bir süredir potansiyel bir TikTok yasağı konuşuluyor ve platformdaki içeriklerle ilgili endişeler artıyor. Uzmanlara göre, bu yasağın Apple, Tesla ve diğer Amerikan şirketleri için sorun yaratabileceği belirtiliyor.

Çarşamba günü, Temsilciler Meclisi, ByteDance'in TikTok'u altı ay içinde Çin dışındaki bir kuruluşa satmasını gerektiren bir yasayı kabul etti. Aksi takdirde, ABD'deki uygulama mağazalarında yasaklanacak.

Ancak TikTok'tan bir sözcü, tasarının önceden belirlenmiş bir sonuç olduğunu iddia ederek, TikTok'un tamamen ABD'de yasaklanacağını ve bir satışın olası olmadığını öne sürdü. Ancak analistlere göre, bu yasağın geçmesi durumunda Çin'in misilleme yapabileceği konuşuluyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çarşamba günü TikTok yasağı girişimlerinin geri tepebileceği konusunda uyardı.

Deepwater Asset Management yönetici ortağı Gene Munster, TikTok yasağının gerçekleşme olasılığının yüzde 25 olduğuna inandığını açıkladı. Ancak gerçekleşirse, Apple ve Tesla gibi bazı şirketlerin Çin'deki faaliyetlerini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.

Munster, Çin hükümetinin markalara zarar verebilecek propaganda kampanyaları başlatarak misilleme yapabileceğini söyledi. Aynı zamanda, çalışma saatlerini sınırlayarak veya yeni projeler için izinleri engelleyerek operasyonları da engelleyebileceğini ifade etti.

Wedbush Securities genel müdürü ve kıdemli hisse senedi analisti Dan Ives ise yasağın ABD ile Çin arasındaki gerilimi artırabileceğini belirtti ve bu durumu "Soğuk Teknoloji Savaşı" olarak adlandırdı.

Sözcü'de yer alan Financial Times'ın haberine göre, Çinli tüketiciler giderek daha fazla vatanseverlik duygusuyla hareket ediyor ve hükümet, güvenlik kaygılarını öne sürerek devlet çalışanları arasında iPhone kullanımını azaltmak için Huawei'nin cihazlarını teşvik ediyor.

Munster, böyle bir senaryoda özellikle Apple'ın etkilenebileceğine dikkat çekti ve şunları söyledi:

"TikTok yasağı olan bir dünyada, Çin iPhone karşıtı kampanyasını genişletebilir."

Çin, Apple için toplam işlerin yaklaşık yüzde 18'ini oluşturuyor. TikTok yasağı benzeri bir ticaret savaşı durumunda bu oranın yüzde 12 ila yüzde 15'e düşebileceği tahmin ediliyor.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD TikTok Apple tesla