Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tinder'da dolandırıcılığa son! Yeni kimlik doğrulama sistemi geliyor

Tinder, platformdaki sahte profilleri ve dolandırıcılık vakalarını engellemek için yeni bir kimlik doğrulama sistemi getireceğini duyurdu.

Tinder'da dolandırıcılığa son! Yeni kimlik doğrulama sistemi geliyor

Tinder, platformdaki güvenliği artırmak için yeni bir kimlik doğrulama sistemi getirme kararı aldığını duyurdu. Bu yeni sistemle birlikte, dolandırıcılık ve kimlik sahteciliği gibi riskli durumların azaltılması hedefleniyor. İlk olarak Amerika, Birleşik Krallık, Brezilya ve Meksika gibi yoğun kullanılan ülkelerde uygulanacak olan bu yenilikle ilgili detaylar şu şekilde:

Tinder, kimlik doğrulaması için artık selfie fotoğraf ya da video istemekle kalmayacak, aynı zamanda pasaport veya ehliyet bilgilerinin girilmesini de zorunlu kılacak.

Bu sayede, kullanıcıların kişisel bilgilerinin doğruluğu sağlanacak ve doğrulanmış profillerde bu bilgiler gösterilecek.

Profilin doğrulandığını belirten mavi kamera işareti için, yine sadece bir selfie çekmek yeterli olacak. Ancak mavi tik işareti almak için pasaport veya ehliyet bilgilerinin de girilmesi gerekecek.

Tinder, bu kimlik doğrulama sistemi üzerinde geçtiğimiz yıl Yeni Zelanda ve Avustralya'da başarılı testler yapmıştı. Şimdi ise bu sistemi Amerika, Birleşik Krallık, Brezilya ve Meksika'da kullanıma sunacak.

Bu yeniliğin, kötü niyetli kişilerin platformda zarar verme olasılığını büyük ölçüde azaltması bekleniyor ve kullanıcıların daha güvenli bir deneyim yaşaması hedefleniyor.

Önceki denemelerde Garbo firmasıyla bir iş birliği yaparak kullanıcılara sicil kaydı taraması yapma girişiminde bulunan Tinder, bu konuda başarılı olamamıştı. Ancak bu yeni kimlik doğrulama sistemiyle, platformdaki güvenlik önlemlerini artırmayı amaçlıyor. Kullanıcıların, bu güvenlik önlemlerine nasıl tepki vereceği ise şimdiden merak konusu.


Haber Kaynağı : 12punto

Amerika Avustralya Birleşik Krallık brezilya tinder