Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yapay zeka telefon çağı başlıyor: Brain.ai işletim sistemi tanıtıldı!

Mobile World Congress'te (MWC) tanıtılan Brain.ai işletim sistemi, telefonunuzu tamamen üretken yapay zeka ile entegre ederek yepyeni bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Yapay zeka telefon çağı başlıyor: Brain.ai işletim sistemi tanıtıldı!

Mobile World Congress'te (MWC), Brain.ai veya şirket ismiyle Brain Technologies tarafından tanıtılan bir işletim sistemi, yapay zekayı telefonun her alanına yaymayı amaçlıyor.

Webtekno'nun raporuna göre, cihazı açtığınızda karşınıza statik bir ekran çıkıyor ve sonrasında yapmak istediğiniz işlemi sesli veya yazılı komutla iletebiliyorsunuz. Örneğin, şirketin CEO'su Jerry Yue'nin gösterisinde, telefonunu açtığında bir hediye tavsiyesi istiyor. Telefon, buna cevap vermek yerine doğrudan e-ticaret sonuçlarını gösteriyor. Gösteride sadece Amazon linkleri görünse de, Yue, ürün çıktığında 7 binden fazla mağazayı destekleyeceğini belirtiyor.

Yue, "Bu yapay zeka modelleri sizin kara kutunuz olacak." diyerek güvenlik tarafına vurgu yaparken, herhangi bir öneri yapıldığında neden yapıldığını açıklayacaklarını belirtti. Ayrıca, cihazda üçüncü parti uygulamaların olmaması dikkat çekiyor.

Kullanıcılar arama yaptıkça, soru sordukça veya hediye tavsiyesi istedikçe, Brain.ai daha kişiselleştirilmiş ve doğru cevaplar sunacak. Bu model, Google ve OpenAI gibi üçüncü parti üreticilerden bilgi alarak ihtiyaç duyduğu bilgiyi elde edecek.

Kamera gibi konular ise işletim sisteminin hangi cihaz üzerinde olacağına ve işletim sistemi demosunun gösterildiği cihazın örneğine bağlı olarak değişebilir. Telefon, alışık olduğumuz görüntü oluşturma gibi işlemleri de gerçekleştirebiliyor.

Son olarak, yapay zeka işlemelerinin cihaz üzerinde yapılmadığı, bu nedenle işletim sistemine ev sahipliği yapacak cihazın ne kadar güçlü bağlantı özelliklerine sahip olursa yapay zeka işlerinin o kadar hızlı işleyeceği belirtiliyor. Cihazın işletim sistemi Android kernel üzerine kurulu olmasına rağmen, bildiğimiz Android işletim sisteminden oldukça farklı olduğu belirtiliyor. Bu farklılık, Huawei cihazlarında da görülebiliyor; onlar da Android cihazlar olmasına rağmen işletim sistemi konusunda farklılıklar gösteriyorlar.


Haber Kaynağı : 12punto

OpenAI yapay zeka Brain Technologies