Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Av. Onur Cingil duyurdu: Validebağ 'Koru' kaldı

Yıllardır süren Validebağ Korusu'nun imara açılması tartışmalarında yeni gelişme yaşandı. Av. Onur Cingil, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kararının mahkeme tarafından hukuka aykırı bulunduğunu duyurdu.

Av. Onur Cingil duyurdu: Validebağ 'Koru' kaldı

Validebağ Korusu tartışmaları devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın korunun belirli bşir bölümünün sit derecesini düşürmesine ilişkin çevreciler mücadeleyi yargıya taşımıştı. İstanbul 3. İdare Mahkemesi, bakanlığın kararında kamu yararı olmadığı ve hukuka uyarlık bulunmadığına karar verdi.

Mahkemenin kararını Validebağ Gönüllülerinin avukatı Onur Cingil duyurdu. Cingil sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

“1. Derece Doğal Sit Alanı "bütünlüğünü" ortadan kaldıran, Korunun belirli bir bölümünün Sit Derecesini "uydurma bir kavram" ile düşüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kararına karşı açtığımız davanın lehimize sonuçlandığını kamuoyuna büyük bir mutluluk ile bildirmek isterim. Böylelikle Koruya yapılan bir saldırı daha bertaraf edilmiş, Korunun 1. Derece Doğal Sit Alanı "bütünlüğü" 360 Dönümün tamamı için korunmuş oldu. Validebağ, Korudur; "YİNE" Koru, Kaldı.”


Haber Kaynağı : 12punto

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim değişikliği validebağ