Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Kalyon, bu kez yol projesi için dağı oydu...

Kamudan en fazla ihale alan şirketlerin başında gelen Kalyon İnşaat, Kocaeli’ndeki yol projesi için koca bir dağı oydu. Ağaçlar kesildi, kamyonlarca toprak yol inşaatı için taşınıyor. Çevre sakinleri duruma tepkili.

Kalyon, bu kez yol projesi için dağı oydu...

Kamudan en fazla ihale alan şirketlerin başında gelen ve CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından "Beşli çetelerden biri" olarak nitelendirilen Kalyon İnşaat bir çevre katliamı daha gerçekleştirdi. BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre Kalyon İnşaat Kocaeli'ndeki yol projesi için bir dağı oydu. Ağaçların kesildiği alandan çıkarılan toprak, Kalyon İnşaat’ın kamyonları ile yol çalışmasının olduğu bölgeye taşınıyor.

İHALE 628 MİLYON 889 BİN TL'YE VERİLDİ

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü 6 Şubat 2020 tarihinde İzmit-Kandıra ile Ağva-Kandıra-Kaynarca yollarının yapımı için ihale düzenledi. Kamu İhale Kanunu’nun tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapılan ihale 628 milyon 889 bin TL’ye Kalyon İnşaat’a verildi. Bu yöntemin adrese teslim ihaleler için kullanıldığı biliniyor.

İhaleyi alan Kalyon İnşaat yol yapım çalışmalarına devam ederken bir çevre felaketine imza atıldığı ortaya çıktı. Kandıra ilçesinin Kocakaymaz köyünde, Balaban Ormanı’nda ağaçlar kesildi. Ardından da Kalyon İnşaat’ın kamyonları tarafından yol projesinin olduğu bölgeye toprak taşınmaya başladı.

'GÖZ GÖRE GÖRE ÇEVRE KATLİAMI YAPILIYOR'

BirGün’e konuşan bölge sakinleri, “Ellerimizde pankartlarla çalışmaları durdurmak için kamyonların yolunu kestik, eylemler yaptık. Konuyla ilgili itirazlarımızı Kandıra Belediye Başkanlığı’na ilettiğimizde, Belediye Başkanı ağaç dikeceklerini  söyleyerek bölge sakinlerini ikna etmeye çalıştı. İddialara göre bu alana dair bir ruhsat falan da yok. Buradan çıkartılan malzeme Kandıra yoluna sevk ediliyor. Göz göre göre çevre katliamı yapılıyor” dedi.

Kalyon İnşaat’ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Sabah ve ATV’yi satın alarak adından söz ettiren şirket Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı, Taksim Yayalaştırma Projesi, Bakırköy Adalet Sarayı, Mecidiyeköy Metrobüs İhalesi, İstanbul 3’üncü Havalimanı Projesi, Başakşehir Stadı ve Çanakkale-Ayvacık Yolu ile KKTC Su Temin Projesi gibi çok sayıda projeyi de üstlendi.

KALYON HOLDİNG LİSTEDE BİRİNCİ SIRADA

Kalyon Şirketler Grubu’nun eski Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kalyoncu’nun oğlu Ömer Faruk Kalyoncu’nun İstanbul’daki nikah töreninde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç nikah şahitliği yaptı. Nikah törenine, dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün de aralarında bulunduğu 11 bakan katıldı. Türkıye’nin 2020 yılında en çok sözleşme imzalayan 20 müteahhidi listesinin birinci sırasında da Kalyon İnşaat yer alıyordu. Listede, Kalyon İnşaat’ı; Kolin İnşaat, Cengiz İnşaat, Makyol İnşaat ve Özgün Yapı takip etti.

'AMAÇLARI KALYON İNŞAAT KAZANSIN, GERİSİ YOK OLSUN'

Kuzey Ormanları Savunması adlı sosyal medya hesabı ise X isimli platformdan yaptığı açıklamada "Binlerce ağacımızı daha katlettiler. Kocaeli Kandıra ilçesinde "otoyol" açmak için Kuzey Ormanları'nı yıkıp bir dağımızı yok ettiler. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir orman yıkımı altındayız. Tek bir amaç var. Kalyon İnşaat kazansın gerisi yok olsun" dedi.

 


Haber Kaynağı : 12punto