Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında "Türkiye'nin F-16 filosunun modernleştirilmesini destekliyoruz ancak Kongre'nin süreçte kilit rolü var" denildi.

ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye F-16 satış süreci hakkında açıklama yaptı.

"KONGRENİN SÜREÇTE KİLİT ROLÜ VAR"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Türkiye parlamentosunun İsveç onayını memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak süreç henüz tamamlanmış değil. Macaristan'ın adım atmasını bekliyoruz. Biden yönetimi Türkiye'nin F-16 filosunu modernize etmesini destekliyor. Ancak Kongre'nin süreçte kilit rolü var" denildi.

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy gelişmeleri şu sözlerle aktardı:

15 günlük bir süreç başlatmaları gerekiyor. Bununla ilgili bir zaman çizelgesi vermediler. Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkili, 'Başkan Biden F-16 satışını desteklediğini uzun zamandır dile getiriyor, Türkiye'ye F-16 satışı ABD'nin de yararınadır.' açıklamasını yaptı bize. 

ABD'de böyle konularda bir söylem belirleniyor ve tüm kurumlara gönderiliyor. Kongre, Beyaz Saray Pentagon gibi. Ancak Pentagon hepsinden önce bana ulaştı ve 'Her tarafın çıkarına olacak şekilde çalışıyoruz dendi, Türkiye NATO'da kilit bir ülke' dendi. Söylemlerde dünden bugüne bir farklılık yok.

 


Haber Kaynağı : 12punto

ABD Dışişleri Bakanlığı beyaz saray