Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ABD'den Türkiye'ye ziyaret açıklaması: 'Tehdide karşı işbirliği...'

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Terörle Mücadele Koordinatörü Büyükelçi Elizabeth Richard'ın, ABD-Türkiye Terörle Mücadele İstişaresi için bugün (22.04.2024) Ankara'yı ziyaret edeceği aktarıldı.

ABD'den Türkiye'ye ziyaret açıklaması: 'Tehdide karşı işbirliği...'

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'ye yönelik bir açıklama yayınlandı. Açıklamaya göre, bakanlıktan Terörle Mücadele Koordinatörü Büyükelçi Elizabeth Richard, ABD-Türkiye Terörle Mücadele İstişaresi için bugün (22.04.2024) Ankara'yı ziyaret edecek.

"TERÖRLE İŞBİRLİĞİNİ GENİŞLETECEK VE GÜÇLENDİRECEK"

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Büyükelçi Richard ve Türk hükümetinden muhatapları, teröristlerin seyahatlerini engellemek; organize suçlarla bağlantılı terörizm şebekeleriyle mücadele etmek; Suriye ve Irak'ta PKK, DHKP-C ve IŞİD gibi terör örgütlerinin yenilgiye uğratılmasını sağlamak ve Afrika ile Güney ve Orta Asya'da bulunan IŞİD ve El Kaide uzantılarının tehdidine karşı işbirliği yapmak amacıyla ABD-Türkiye terörle mücadele işbirliğini genişletecek ve güçlendirecek."

Elizabeth Richard'ın ayrıca, "küresel finans kanallarının terör örgütleri tarafından istismar edilmesiyle daha fazla mücadele etmenin yolları konusunda Türk yetkililerle temaslarda bulunacağı" da aktarıldı.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD Dışişleri Bakanlığı ABD Bakanlık Dışişleri Bakanlığı Terörizm terörist terör Türkiye ziyaret Elizabeth Richard