Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8510
Dolar
Arrow
34,2182
İngiliz Sterlini
Arrow
45,4500
Altın
Arrow
2925,0000
BIST
Arrow
9.069

ABD'li seçim uzmanından Trump uyarısı: Kazanırsa acil durum planı yapmalıyız

ABD’de seçim uzmanı Silver, Trump'ın ikinci döneminin gelmesi durumunda Amerikalıların "acil durum planları" yapması gerektiğini söyledi.

ABD'li seçim uzmanından Trump uyarısı: Kazanırsa acil durum planı yapmalıyız

Kasım ayında yapılması beklenen ABD Başkanlık seçimlerinde heyecan büyüyor. ABD'de yapılan anketlere göre Kamala Harris ve Donald Trump arasında neredeyse oy farkı kalmadı.

Önde gelen seçim tahmincisi Nate Silver, başkanlık yarışı başa baş gitmeye devam ederken Amerikalıların Trump'ın kazanma ihtimaline karşı "acil durum planları" yapması gerektiğini söylüyor.

Silver, The Guardian'a "50/50 diyen bir tahmine sahip olmanın olası bir avantajı, insanların acil durum planlarını hemen yapması gerektiği. Bu, cephane ve fıstık ezmesi [stoklamanız] gerektiği anlamına gelmiyor ama şu anlama geliyor: Trump'ın ikinci döneminin gelmesi durumunda Amerikan kurumlarını korumak için stratejiniz nedir?" diye konuştu.

Seçim modeli 2008, 2012 ve 2020 seçimlerinin sonuçlarını doğru tahmin eden Silver, 2024 Beyaz Saray yarışının sonucunun hâlâ "belli olmadığını" söyledi.

SALINCAK EYALETLER HARRIS'E DAHA YAKIN

Silver'ın 2024 modeline göre Harris, seçimi ve halk oylamasını kazanma olasılığında mütevazı bir üstünlüğe sahip. Ayrıca salıncak eyalet Michigan'ı kazanma olasılığını yüzde 63'te ve kritik eyalet Pensilvanya'yı alma ihtimalini yüzde 57'de tutuyor.

The Independent'ın anket takipçisine göre, seçime 50 günden az süre kala Harris, ulusal anketlerin ortalamasında Trump'a karşı yüzde 2,9'luk bir üstünlüğe sahip.

Independent Türkçe'deki habere göre de bu cumartesi her iki kampanya da hayati önemdeki salıncak eyaletleri ziyaret edecek; başkan yardımcısı adayları Tim Walz ve J.D. Vance Pensilvanya'da; Donald Trump ise Kuzey Carolina'da bir miting düzenleyecek.



Haber Kaynağı : 12punto

ABD 5 Kasım ABD seçimleri Donald trump Kamala Harris