Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Afganistan'ın Bamyan Eyaletinde turistlere silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Afganistan'ın Bamyan kentinde düzenlenen silahlı saldırıda üç İspanyol turistin, iki Afganın ve bir de kimliği açıklanmayan bir kişinin daha hayatını kaybettiği, olaylar ile ilgili yedi kişinin gözaltına alındığını belirtildi. 12punto yazarı Reyhan Küçük, saldırının ayrıntılarını, İspanya, Norveç ve Avustralya medyasındaki yansımaları ve bölgenin turistler için önemini derledi.

Afganistan'ın Bamyan Eyaletinde turistlere silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Reyhan KÜÇÜK- 12punto.com.tr

Afganistan'ın doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini görmek isteyen turistler, silahlı saldırıya uğradılar ve vurularak öldürüldüler.

AFGANİSTAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: SALDIRININ ARDINDAN, 6 ÖLÜ, 7 GÖZALTI

Bamyan'da gerçekleşen saldırı sonrasında, iktidardaki Afganistan İçişleri Bakanlığı, ölenlerin sayısının altıya yükseldiğini, yaralıların ise başkent Kabil'e gönderildiğini açıkladı. Bakanlık, ölenler arasında üç İspanyol turistin, iki Afganın ve bir de kimliği açıklanmayan bir kişinin daha bulunduğunu, olaylar ile ilgili yedi kişinin gözaltına alındığını belirtti.

DIŞİŞLERİ BAKANI ALBARES: "SALDIRI VEYA SUİKAST"

Madrid Devlet Mahkemesi savcılığı tarafından yapılan açıklamada ise, İspanyol kurbanların Katalonya bölgesinden iki kadın ve bir erkek olduğu, ayrıca bir İspanyol kadının ağır yaralandığı ve durumunun kritik olduğu bilgisi verildi. Dışişleri Bakanı José Manuel Albares "Her şey bunun bir saldırı veya suikast olduğunu gösteriyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Albares, olaylara şahitlik eden bir tanığın ifadesine dayanarak, olayın detaylarını şöyle aktardı: "Çıkmaz bir sokaktan gelen silahlı bir kişi turist grubuna rastgele ateş etmeye başladı"

Afgan hükümetiyle yakın iletişim halinde olduklarını belirten Dışişleri Bakanı Albares, ölen 3 vatandaşlarını, yaralanan bir vatandaşlarını ve yara almadan kurtulan iki İspanyol vatandaşının bir an önce İspanya'ya gönderilmesi için görüşmelerin sürdürüldüğünü bildirdi.

AVUSTRALYA VE NORVEÇ: BİZİM VATANDAŞLARIMIZ DA OLAY YERİNDEYDİ

Avustralya medyası, yetkililerden aldıkları bilgilere dayanarak yaptıkları haberlerde, yaralılar arasında bir Avustralya vatandaşının bulunduğunu bildirdi. Norveç haber ajansı NTB ise, Norveç Dışişleri Bakanlığı'ndan aldığı bilgiye göre, yaralılar arasında bir Norveç vatandaşının da bulunduğunu belirtti.

BUDA HEYKELLERİNİN KALINTILARI BAMYAN EYALETİ'Nİ TURİSTLER İÇİN NEDEN İLGİNÇ BİR ROTA HALİNE GETİRİYOR?

Doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri ile ünlü olan Bamyan Eyaleti, Taliban'ın yeniden iktidara gelmesinden önce, İslamcıların, uluslararası güçlerce desteklenen Afgan hükümetiyle savaştığı dönemlerde bile, ülkenin en güvenli bölgelerinden biri olarak kabul ediliyordu. Binlerce Afgan, bu şehre gelerek, ülkenin İslam öncesi geçmişine tanıklık eden iki anıtsal Buda heykelinin kalıntılarını görmek üzere Bamyan şehrini veya Band-e Amir Ulusal Parkı'nı ziyaret ederdi.

AFGANİSTAN'DA YABANCI TURİST SAYISINDA ARTIŞLAR BAŞLAMIŞTI

Taliban'ın 2021'de iktidara gelmesi ve uluslararası güçlerin geri çekilmesinden bu yana yerel yetkililer, bölgedeki yabancı turist sayısında yeniden artış kaydedildiğini açıklamıştı. Savaşın sona ermesiyle bölgedeki güvenlik durumu belirgin şekilde iyileşmiş olsa da, saldırılar hâlâ yaşanıyor. Bölgedeki birçok saldırıyı, Taliban ile ideolojik yakınlığına rağmen, düşman olan terör örgütü "İslam Devleti" (İŞİD) üstleniyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Buda Heykeli Bamyam Eyaleti Afganistan