Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Almanya Cumhurbaşkanı'na, Erdoğan ziyareti öncesi vekillerden çağrı: 'Bunları açıkça dile getir'

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier yarın üç günlük resmi bir ziyaret için Türkiye'ye gelecek. Almanya Hristiyan Demokrat Birliği vekili bu ziyaret için Steinmeier'den, Türkiye'deki demokrasi ve insan hakları alanlarındaki ihlalleri açıkça dile getirmesi için çağrıda bulundu.

Almanya Cumhurbaşkanı'na, Erdoğan ziyareti öncesi vekillerden çağrı: 'Bunları açıkça dile getir'

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier yarın (22.04.2024) üç günlük resmi bir ziyaret amacıyla Türkiye'ye gelecek.

Cumhurbaşkanı Steinmeier ziyaretine İstanbul'dan başlayarak, burada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla da bir araya gelecek.

Salı günü Gaziantep'te depremzedelere ilişkin projelerde incelemeler yapacak olan Steinmeier, ziyaretininin son gününü Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçirecek.

Steinmeier'in Ankara'daki ziyaretleri arasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmeler de bulunuyor.

ALMAN VEKİLDEN CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRI

Ziyaret öncesinde ise muhalefet Almanya Hristiyan Demokrat Birliği vekilinden (CDU) Steinmeier'e Cumhurbaşkanı Erdoğan ile "açıkça dile getir" çağrısı geldi.

DW Türkçe'nin haberine göre, Hıristiyan Birlik (CDU/CSU) Meclis Grubu Dış Politika Sözcüsü Jürgen Hardt, AFP'ye yaptığı açıklamada Almanya Cumhurbaşkanı'nın Erdoğan ile yapacağı görüşmede eleştiri gerektiren noktalarda açık konuşması gerektiğini ifade etti.

"ALMANLAR TÜRK SİYASETİNİ YADIRGIYOR"

Steinmeier'in eski Dışişleri Bakanı olduğuna atıfta bulunan Hardt, Steinmeier'in, "Almanların büyük kısmının Türk siyasetini ve AK Parti'nin Almanya'daki tutumunu yadırgadığını ifade etmesi gerekiyor" dedi.

Türkiye'deki ciddi ihlallere dikkat çeken Hardt, "Devlette yolsuzluk yaygınlaşırken, gazeteci ve insan hakları aktivistlerine yönelik hukuki dayanağı olmayan keyfi tutuklamalar devam ediyor. Bunun yanı sıra Kürtlerin siyasi katılımı ciddi bir şekilde zorlaştırılıyor" şeklinde konuştu.

Hardt, Türkiye'deki muhalefetin son yapılan yerel seçimlerde elde ettiği başarının "Hükümetin iktidarda kalmak ve Türkiye'deki siyasi kültürü değiştirmek için sürekli çaba gösterdiği gerçeğini gizleyemeyeceğini" söyledi.

Steinmeier'in selefi Joachim Gauck'un 10 yıl önce yaptığı Türkiye ziyaretinde Erdoğan'a yönelik eleştirilerini hatırlatan Hardt, Steinmeier'in Gauck gibi "makamının getirdiği özgürlüğü daha fazla kullanmasını" istediğini belirtti.


Haber Kaynağı : 12punto

AK Parti Almanya Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Dışişleri Bakanı Ekrem İmamoğlu Görüşme Mansur Yavaş Recep Tayyip Erdoğan Frank-Walter Steinmeier