Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Almanya'da göçmenler topluca sınır dışı edilmekten korkuyor: Panik yayılıyor!

Almanya’da yapılan yeni bir anket göçmenler arasında yayılan korkuyu gözler önüne serdi. Yapılan araştırmaya göre Alman vatandaşlarının %47’si, göçmen kökenli vatandaşların sınır dışı edilmesinden korkuyor.

Almanya'da göçmenler topluca sınır dışı edilmekten korkuyor: Panik yayılıyor!

Alman haber kanalı ARD’nin yaptığı araştırmaya göre ülkede yaşayan göçmen kökenli vatandaşlar toplu halde sınır dışı edilme korkusu yaşıyor. Ankete göre Almanya’da göçmen kökenli vatandaşlar arasında bu korku her yaş grubu için geçerli. ARD anketine katılanların, yaş ve cinsiyetlerinden bağımsız olarak ‘topluca ülkeden gönderilme’ korkusu var.

ARD’nin anketindeki bir başka detaysa, ülkenin batısında sınır dışı edilmekten korkanların oranı %49’a ulaşırken, ırkçı parti AfD’nin güçlü olduğu doğu eyaletlerinde bu oran %42.

Ankete katılanların %47’si, kendilerine verilen seçenekler arasında göçmen kökenlilerin sınır dışı edilmesinden ‘korktuğu’ ya da ‘çok korktuğu’ yanıtını veriyor. Bu oran sadece göçmen kökenlilerin değil, kökeninden bağımsız olarak bütün Alman vatandaşlarının göçmenlerin ‘topluca ülkeden atılmasından’ korkma oranı.  

AŞIRI SAĞCILARIN PLANLARI İFŞA OLMUŞTU

Almanya’da geçtiğimiz haftalarda kar amacı gütmeyen haber kurumu Correktiv, aşırı sağcıların düzenlediği bir gizli toplantıya sızmış ve göçmenlerle ‘yeterince Alman olmayanların’ uzun vadeli bir planla ülkeden gönderilmesi planları yapıldığını belgelemişti. Correctiv’in sızdığı toplantıda aşırı sağcı parti AfD’nin yanı sıra, iş dünyasının önde gelen isimleri ve eski başbakan Merkel’in partisi CDU’dan iki isimde yer alıyordu.

Correctiv bir devam haberi de yapmış, bu haberde toplantıyı Alman istihbaratının da bildiğini kanıtlamak için bir gizli servis ajanının toplantının yapıldığı binanın dışında fotoğraf çektiği görüntüleri servis etmişti. Alman istihbaratının aşırı sağ çevrelerin faaliyetlerine karşı yeterince tedbir alıp almadığı haberin ardından tartışma konusu olmuştu.

Almanya'nın üç istihbarat kurumundan birisi olan Anayasayı Koruma Teşkilatı(BvF)'nın eski başkanı Hans-Georg Maassen, görev yaptığı dönemde aşırı sağ çevrelerle yakın ilişkisi olduğu şüphesiyle soruşturuluyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Almanya Göçmen AfD Anket