Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Apple elektrikli otomobil projesini iptal etti: Milyarlarca dolar harcanmıştı

Apple, araştırma çalışmaları için milyarlarca dolar harcadığı elektrikli araç projesinin sonlandırıldığını duyurdu.

Apple elektrikli otomobil projesini iptal etti: Milyarlarca dolar harcanmıştı

12PUNTO DIŞ HABERLER

Apple, 10 yıl süren araştırmaların ardından, Tesla’nın EV modellerine rakip olarak üretilmesi amaçlanan elektrikli araç projesinden vazgeçti. Çok gizli yürütülen araştırma ve geliştirme çalışmalarına milyar dolar harcanmıştı.

Otonom sürüş özelliğine sahip olması amaçlanan araç, Apple’ın en önemli projesi olarak görülüyordu. Teknoloji firması, projenin hayata geçmesiyle elektrikli otomobil piyasasına girmiş olacaktı.

The New York Times’ın haberine göre, adının açıklanmasını istemeyen bir Apple çalışanı, salı günü yapılan toplantıda projenin iptal edildiği projeyi yürütenlere bildirildi. Yeniden yapılanmaya giden Apple, projede çalışanları yapay zeka araştırmalarına kaydırdı. Projenin iptal edildiği, kamuoyuna duyurulmadı.

Apple elektrikli araç projesinin detaylarını hiçbir zaman kamuoyuyla paylaşmamıştı. Buna karşın aracın testleri halka açık yollarda yapılıyordu. Bu durum projenin, ‘silikon vadisinin en kötü saklanan sırrı’ olarak nitelenmesine yol açmıştı.

Titan ve Proje 172 olarak adlandırılan çalışmalar, telefon piyasasının doygunluğa ulaştığını düşünen ve yeni büyüme yolları arayan Apple için yeni bir çıkış yolu olarak görülüyordu.

Bloomberg’in haberine göre, projenin iptal edilmesi Apple’ın elektrikli araç piyasasına dair karamsar beklentileri sebebiyle gerçekleşti. Elektrikli araç piyasasının 2023 yılında beklenen yükselişi gerçekleşmedi. Araç bataryalarının soğuk havalarda arızalanması, araç menzilinin kısa olması ve kullanıcıların elektrikli araçlara beklenen ilgiyi göstermemesi gibi nedenlerle uzmanlar, elektrikli araçların 2030’lu yıllara kadar piyasa payının düşük kalmasını bekliyor.  


Haber Kaynağı : 12punto

Apple elektrikli otomobil