Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarının Berlin’deki barış anlaşması müzakeresi başladı

Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları, barış görüşmeleri için Almanya'nın başkenti Berlin'de bir araya geldi.

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarının Berlin’deki barış anlaşması müzakeresi başladı

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış anlaşması müzakereleri çerçevesinde yapılan görüşme, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'ı kurtarmak için başlattığı operasyonun ardından devam eden çatışmaları bitirmek için yapılıyor. Görüşmede sınır anlaşmazlıklarının çözülmesi ve bölgenin ekonomik kalkınması için gerekli barış ikliminin sağlanması amaçlanıyor. 

Azerbaycan ve Ermenistan arasında barış müzakereleri Almanya’da devam ediyor. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakan Ararat Mirzoyan’ın başkanlığındaki heyetler arasındaki görüşme, Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın konukevi olarak kullandığı Villa Borsig’de başladı. Görüşmede, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yapılması beklenen barış anlaşması ele alınıyor.

SON MÜZAKERE MOSKOVA'DA YAPILMIŞTI

Almanya’da 17 Şubat’ta düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansı'nda görüşen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, iki ülke arasında barış anlaşması müzakerelerinin devam ettirilmesi için dışişleri bakanlarını görevlendirmişti. Aliyev ve Paşinyan, sınır belirleme komisyonlarının da toplanmasını kararlaştırmıştı.


Haber Kaynağı : İHA

Azerbaycan Ermenistan Aliyev Paşinyan Dağlık Karabağ