Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Biden ramazan mesajı paylaştı: 'Yaşanan acıların farkındayız'

ABD Başkanı Joe Biden ramazan mesajı paylaşarak Gazze'de ateşkes için çalışacaklarını açıkladı.

Biden ramazan mesajı paylaştı: 'Yaşanan acıların farkındayız'

12PUNTO DIŞ HABERLER

Joe Biden ramazan mesajında 'yaşanan acıların farkında olduklarını' ve 'en az altı hafta sürecek bir ateşkes için çalışacaklarını' belirtti.

Biden, açıklamasında, "Gazze'deki savaş Filistin halkına korkunç acılar getirdi. Binlerce çocuğun da bulunduğu çoğu sivil 30 binden fazla Filistinli öldürüldü" ifadelerini kullandı.

2 milyondan fazla Filistinlinin yerlerinden edildiğini dile getiren Biden, şu anda bu insanların acil şekilde gıda, temiz su, ilaç ve barınmaya ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

ABD'nin Gazze sahiline geçici liman kurma planının hayata geçirilmek üzere olduğunu söyleyen ABD Başkanı, Gazze'ye havadan, karadan ve denizden her türlü yardımı ulaştırmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Biden "ABD olarak, rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasının bir parçası olarak, acil ve en az 6 hafta sürecek bir ateşkesin sağlanması için durmaksızın çalışacağız" dedi. Biden aynı zamanda Filistin-İsrail sorununun kalıcı çözümü için iki devletli çözüme ihtiyaç olduğunu da kaydetti.

ABD Başkanı Biden ayrıca, "ABD'de İslamofobinin kesinlikle hiçbir yeri yok, bu ülke inanç özgürlüğü üzerine kurulmuş ve Müslüman göçmenler de dahil tüm göçmenlerin katkıları üzerine inşa edilmiştir" değerlendirmesini yaptı.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD Joe Biden Ramazan ayı Gazze