Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Biden’dan ateşkes açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Biden, ateşkes talebinde bulunmadığını söyledi.

Biden’dan ateşkes açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze politikasına yönelik baskılar artıyor, İsrail'den sivillere yönelik saldırıların azalması konusunda herhangi bir sonuç alınamıyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Biden, konuşmalarının detayı hakkında bilgi vermeyi reddetti. “Gizli bir konuşma gerçekleştirdik. Ateşkes talebinde bulunmadım.”

ABD merkezli The Washington Post gazetesi, ikilinin gerçekleştirdiği görüşmenin içeriğine dair iddialara yer verdi. Buna göre, Netanyahu Biden'dan bir talepte bulundu. ABD Başkanı'nın Mısır'a Gazzelilerin bir kısmını alması için baskı uygulamasını istedi. Başkan Biden'ın ise Netanyahu'ya, Mısır'ın "bunu bir seçenek olarak görmediği" cevabını iletti.

Netanyahu'nun bu talebi aynı zamanda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'a da yönelttiği ancak olumsuz yanıt aldığı belirtildi.

İsrail ve ABD arasındaki bir başka görüş ayrılığı da Gazze'nin geleceğine yönelik. Biden yönetimi bölgedeki çatışmaların bitmesinin ardından Filistinlilerin tahliye edildikleri yerlere geri dönmesini istiyor. İsrail Başbakanı'nın bu teklife "sıcak bakmadığı" ve "süresiz işgal" düşüncesini dillendirdiği öne sürülüyor.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD ateşkes Başkan Filistin Gazze Görüşme İsrail İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Joe Biden telefon The Washington Post