Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Biden'in sorgusunda çarpıcı ayrıntı: Oğlunun ne zaman öldüğünü bile hatırlayamadı!

Joe Biden'in gizli belgeleri yanlış kullandığı şüphesi ABD basınında geniş yer bulmuştu. Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Hur, Biden’ın ‘hafızasının yeterli olmadığı gerekçesiyle olası bir davada jürinin ikna edilmesinin oldukça zor olacağına’ yönelik bir raporu Adalet Bakanlığı'na teslim etti. ABD Başkanı Joe Biden’ı sorgulayan Robert Hur’a göre Biden, sorgulama sırasında oğlunun ne zaman öldüğünü ve ne zaman başkan yardımcılığı yaptığını hatırlayamadı.

Biden'in sorgusunda çarpıcı ayrıntı: Oğlunun ne zaman öldüğünü bile hatırlayamadı!

12PUNTO DIŞ HABERLER

ABD Başkanı Joe Biden geçmişte gizliliği bulunan askeri dokümanlar ile ABD dış politikasına dair bazı evrakları ‘yanlış kullanmakla’ suçlanıyordu. 

Suçlamalarda Biden’ın bu dokümanları evine götürdüğü ve bazı gizli bilgileri paylaşmaması gereken kişilerle paylaştığı gibi iddialar yer alıyordu. İddialar üzerine bir rapor hazırlaması istenen hukukçu Robert Hur, 300 sayfalık raporunu tamamlayarak Adalet Bakanlığı'na teslim etti. 

"SEMPATİK VE İYİ NİYETLİ BİR İHTİYAR, HAFIZASI ZAYIF"

Raporda Hur’un Joe Biden’la olan görüşmesinden izlenimlerini tarif ederken kullandığı ifadeler dikkat çekti. 

Hur, Biden için “sempatik ve iyi niyetli bir ihtiyar, ancak hafızası zayıf” ifadelerini kullandı. 

Yayınlanan raporda Hur, Biden’la olan görüşmesinde başkanın ‘hafızası yerinde olan bir insanın hatırlayabileceği’ detayları ve anıları hatırlamadığını ifade etti. 

Rapora göre Joe Biden 2015 yılında hayatını kaybeden oğlu Beau’nun ölüm tarihini hatırlayamadı.

Ayrıca Biden’a hangi tarihler arasında ABD başkan yardımcılığı görevinde bulunduğunu soran Hur, ABD başkanının bu soruya da cevap vermekte zorlandığını belirtti. Raporun sonuç kısmında, dava açılması durumunda jürinin ‘işlenmesi için akıl sağlığının yerinde olmasını gerektiren’ bir suç sebebiyle Biden’ı suçlu bulmasının mümkün olmadığı, bu nedenle dava açılmasının yerinde olmayacağı yazıldı. Robert Hur, Trump döneminde atanmıştı. 

GAZETECİYİ TERSLEDİ: "SENDEN SORU ALACAK KADAR..."

Gece saatlerinde raporun yayınlanması üzerine acil bir basın toplantısı düzenleyen Biden, yayınlanan raporla ilgili konuştu. 

Hur’un rapordaki iddialarını yalanlayan Biden, “Ben başkanım. Bu ülkeyi ayaklarının üzerine kaldırıyorum. Ne yaptığımı biliyorum.” İfadelerini kullandı. Hafızasının iyi olduğunu sözlerine ekleyen Joe Biden, oğlunun ölümünü hatırlamadığıyla ilgili iddiaya ise “Bunu söylemeye nasıl cüret eder? Soru sorulduğunda kendi kendime düşünüyordum, bu neden onun(Robert Hur) işi oluyormuş?” dedi. “Size şunu söylememe izin verin, yemin ederim ki, oğlumun öldüğü günden beri her gün onun tespihini taşıyorum.” ifadelerini kullandı.

Biden'ın bunları söylediği esnada duraksadığı ve duygusal anlar yaşadığı görüldü. 

Toplantıda soru alan Biden, bir muhabirin “Hafızanız gerçekten ne kadar kötü?” sorusuna yanıt olarak, “Senden soru alacak kadar kötü” yanıtını verdi. 

Konuşmasında karardan memnun olduğunu da ifade eden Biden, ‘meseleyi kapanmış saydığını’ söyleyerek, seçim kampanyasına odaklandığını açıkladı.

CUMHURİYETÇİLER YÜKLENİYOR

CNN International’da yapılan bir yorumda raporun Trump’a bir ‘seçim hediyesi’ olacağı söylendi. 

Trump kampanyasında sıkça Biden’ın yaşını ve hafızasının yeterli olmadığını dile getiriyor. Yapılan çoğu kamuoyu yoklamasında önde olan Trump’ın, yayınlanan raporu Biden’a karşı ‘kullanacağı’ düşünülüyor. 

Öte yandan Fox News yayınladığı haberde başkanın basın toplantısı sırasındaki duraksamalarını da sorgulayarak, sorulara vereceği yanıtları da karıştırdığını iddia etti.


Haber Kaynağı : 12punto

Adalet Bakanlığı Joe Biden ABD Robert Hur