Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Blindsight cihazı sayesinde 'iki gözünü kaybetmiş kişiler bile görebilecek'

Neuralink'in patronu Elon Musk, şirketin geliştirdiği 'Blindsight' cihazı sayesinde görme engelli bireylerin 'görmeye' başlayacağını iddia etti.

Blindsight cihazı sayesinde 'iki gözünü kaybetmiş kişiler bile görebilecek'

Elon Musk'ın kurucusu olduğu ABD'li nöroteknoloji firması Neuralink, yeni icatları 'Blindsight' sayesinde, görme engelli bireylerin görebilmesinin mümkün olacağını iddia etti.

ABD Gıda ve İlaç Dairesinden (FDA), görme bozukluğu olan kişilerin görmesini sağlaması hedeflenen 'Blindsight' adlı cihaza, 'çığır açan cihaz' unvanı verdi.

Neuralink'in sosyal medya platformu X'teki hesabından konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Paylaşımda, FDA'nın Blindsight'a ,'çığır açan cihaz' unvanı verdiği belirtildi.

Elon Musk da X'ten yaptığı paylaşımda, Blindsight ile iki gözünü kaybeden veya doğuştan görme engelli kişilerin bile görsel korteksi sağlamsa görebilmesinin sağlanabileceğine işaret etti.

Ünlü Star Trek dizisinde görme engelli olup bir cihaz aracılığıyla gören Geordi La Forge karakterini örnek veren Musk, Blindsight ile kızılötesi, ultraviyole ve hatta radar dalga boyunda görüş sağlama potansiyeli olduğunu kaydetti.

Musk, 'Doğru beklentiler olması için, görüş önce Atari grafikleri gibi düşük çözünürlükte olacak ancak sonunda, doğal görüşten bile daha iyi olma potansiyeli var' mesajını paylaştı.


Haber Kaynağı : AA

blindsight Elon Musk Neuralink Görme kaybı