Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.975

BM'den Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması

Birleşmiş Milletler, İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümüne ilişkin kapsamlı bir soruşturma başlatılması ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini açıkladı.

BM'den Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması

Birleşmiş Milletler (BM), Batı Şeria’nın Nablus kentinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili soruşturma çağrısında bulundu. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, AA muhabirinin sorularına yanıt vererek, olayın kapsamlı bir şekilde soruşturulması gerektiğini vurguladı.

BM'DEN SORUŞTURMA TALEBİ

Dujarric, olayın koşullarına dair henüz detaylı bilgiye sahip olmadığını belirterek, “Olayın ne koşullar altında gerçekleştiğinin kapsamlı bir şekilde soruşturulmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyoruz. Siviller her durumda korunmalıdır.” ifadelerini kullandı.

'DAHA ÖNCEKİ SORUŞTURMALARDAN SONUÇ ALINMADI'

AA muhabirinin daha önce de benzer olaylarda BM’nin soruşturma talep ettiğini ancak sonuç alınıp alınmadığı sorusuna Dujarric, “BM personeli bağlamında hiçbir şey yapılmadı” yanıtını verdi. Dujarric, soruşturmaların genellikle çatışma sonlandıktan sonra yapıldığını ve Filistinli mahkumlara yönelik bazı cezalandırma durumları dışında bir ilerleme kaydedilmediğini belirtti.

BM Sözcüsü, İsrail'in birçok sivil ölümüne ilişkin soruşturma açmadığını bildiklerini de ifade etti. Eygi'nin ölümüne yönelik BM'nin resmi bir kınama yapıp yapmadığı sorusuna ise Dujarric, daha fazla bilgi edinilmesi gerektiğini belirtti.

26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail askerlerinin işgal altındaki Nablus'ta düzenlediği bir operasyon sırasında vurularak hayatını kaybetmişti. 


Haber Kaynağı : 12punto

Birleşmiş Milletler Ayşenur Ezgi Evgi