Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Boko Haram üyeleri hapisten çıkıyor: Nijeryalı yetkililer açıkladı

Nijeryalı yetkililer Boko Haram'a katıldıkları gerekçesiyle tutuklu bulunan yüzlerce kişinin 'delil yetersizliğinden' serbest bırakılacağını duyurdu.

Boko Haram üyeleri hapisten çıkıyor: Nijeryalı yetkililer açıkladı

12PUNTO DIŞ HABERLER

Nijerya ordusundan general Edward Buba, perşembe günü yaptığı açıklamada, Nijerya'daki Boko Haram isyanına karıştığından şüphelenilen 300'den fazla kişinin, haklarında dava açacak hiçbir delil bulunmadığı sonucuna varılmasının ardından serbest bırakılacağını duyurdu.

Tümgeneral Buba, başkent Abuja'da gazetecilere verdiği demeçte, gözaltına alınan 313 şüphelinin, Maiduguri şehrindeki yüksek mahkemenin talimatı uyarınca, işlemlerin tamamlanması için önümüzdeki hafta Kuzeydoğu Borno Eyalet Hükümeti'ne teslim edileceğini söyledi.

Buba, şüphelilerin ne kadar süre tutuklu kaldıklarını belirtmeden, "Mahkeme, soruşturma ve diğer meselelerin sonuçlanmasının ardından delil yetersizliğinden dolayı tahliye kararı verdi" dedi.

BOKO HARAM'LA İLGİLİ NELER BİLİNİYOR?

2014 yılında Borno bölgesinin Chibok kasabasında yüzlerce kız öğrencinin kaçırılmasıyla tanınan Boko Haram hareketi, hükümeti devirmek ve İslam devleti kurmak amacıyla isyan başlattığı 2009'dan bu yana çok sayıda büyük saldırı gerçekleştirdi. 

Militan grubun sınır ötesi baskınları, yaklaşık on yıl önce Kamerun, Çad, Nijer, Nijerya ve Benin'den oluşan bir askeri koalisyon olan 'Çok Uluslu Ortak Görev Gücü'nün kurulmasına yol açtı. BM'ye göre isyancılar yalnızca Nijerya'da binlerce insanı öldürdü ve 2 milyondan fazla kişiyi yerinden etti.

Afrika'nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya, gönüllü olarak teslim olan cihatçılara yönelik af programı da dahil olmak üzere çeşitli terörle mücadele stratejileri uyguluyor. 'Pişman olan teröristler' topluma yeniden kazandırılmadan önce rehabilitasyondan geçiyorlar. 

Geçtiğimiz temmuz ayında Nijerya Genelkurmay Başkanı Taoreed Lagbaja'nın af planını eleştirdiği ve bunun suçluların sorunlu ülkede daha fazla saldırı düzenlemek için yeniden örgütlenmesine olanak sağladığını iddia ettiği bildirildi.


Haber Kaynağı : 12punto

Boko Haram Nijerya