Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bulgaristan'da antik çağ festivali: Yambol Maske

Bulgaristan'da düzenlenen ve antik çağdan kalan Yambol Maske Festivali büyük ilgi çekti. Etkinlikte insanlar maskeler takıyor ve kötü ruhların kovulması için bir ritüel gerçekleştirildi

Bulgaristan'da antik çağ festivali: Yambol Maske

Bulgaristan'ın Yambol kentinde, antik çağ geleneği olarak bilinen kötü ruhların kovulması ritüelinin canlandırıldığı Yambol Maske (Kukerlandia) Festivali gerçekleştirildi.

Yambol Belediyesi'nce organize edilen festival, kent parkında düzenlendi. Bulgar Ortodoks Kilisesi Patriği ve Başpiskoposu Neofit'in ölümü sonrası ülkede ilan edilen ulusal yas nedeniyle festivalin dünkü etkinlikleri iptal edildi.

Son gün etkinliklerinde, Trak savaşçılarını temsilen tüylü kıyafetler giymiş, tüylü maskeler takmış kişilerin oluşturduğu gruplar, meydanda en iyi performansı sergilemek için birbiriyle yarıştı.

Traklar'dan kalma, baharın yaklaştığı günlerde kıştan kalan kötü ruhları uzaklaştırmaya çalışma geleneğini canlandıran ekipler, bellerine taktıkları çanlardan sesler çıkararak renkli gösterilerine ses de katıp daha fazla dikkat çekmeyi amaçladı.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ gibi Türkiye'den gidenlerin yanında Makedonya, Romanya, Yunanistan gibi çevre ülkelerden gelenlerin de ilgi gösterdiği festival çerçevesinde konser, sergi ve fotoğraf yarışmaları da düzenlendi.


Haber Kaynağı : 12punto

Bulgaristan