Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

CIA Direktörü Burns, Ortadoğu’ya gitti

CIA Direktörü Bill Burns’ün, Gazze’de ateşkesin sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik temaslarda bulunmak üzere Ortadoğu’ya gittiği bildirildi.

CIA Direktörü Burns, Ortadoğu’ya gitti

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Bill Burns’ün Gazze’de ateşkesin sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik çabalar kapsamında Ortadoğu’ya gittiği bildirildi.

ABD basınının istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, çarşamba günü Mısır’da temaslarda bulunan Burn, perşembe günü ise Katar’ı ziyaret etti. Burns’ün Orta Doğu ziyaretinin İsrail’i kapsamadığı belirtilirken, Mısır ve İsrail istihbarat şefleri ile Katar başbakanının katılımıyla yapılacak "dörtlü" bir toplantının da gündemde olmadığı öğrenildi.

KATAR BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze’de ateşkesin sağlanmasına yönelik çabalarına öncülük eden Burns, bu hafta başında Washington’da Katar Başbakanı Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani ile bir araya gelmişti. Burns’ün daha önce de Katar, Mısır ve İsrailli yetkililerle toplantılar gerçekleştirdiği kamuoyuna yansımıştı.


Haber Kaynağı : İHA

CIA CIA Direktörü Bill Burns