Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Çin'de gemi çatışması: 16'sı Türk 21 denizci kurtarıldı

Çin'in Şangay kenti açıklarında, Ankara merkezli Gamma Denizcilik'e ait Marshall bayraklı OMEGA isimli dökme yük gemisi ile MIRABELLA isimli gemi arasında çatışma yaşandı. OMEGA gemisi çatışma sonucu battı, ancak gemide bulunan 16'sı Türk 21 denizci can filikası ile kurtarıldı.

Çin'de gemi çatışması: 16'sı Türk 21 denizci kurtarıldı

Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin'in Şangay kenti açıklarında, Ankara merkezli Gamma Denizcilik'e ait Marshall bayraklı OMEGA isimli dökme yük gemisi ile MIRABELLA isimli gemi arasında çatışma yaşandı.

OMEGA gemisi çatışma sonucu battı, ancak gemide bulunan 16'sı Türk 21 denizci can filikası ile kurtarıldı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü, AA Deniz ve Hava Arama Kurtarma (AAKK) Merkezi aracılığıyla Şangay MRCC ile yapılan görüşmeler sonucunda, OMEGA gemisinin çatışma sonucu batığını ve mürettebatın can filikası ile gemiyi terk ederek denizden alındığını belirtti. Geminin 3. Kaptanı ile görüşme sağlandığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.

Ayrıca, Denizcilik Genel Müdürlüğü, gemiden tahliye edilen denizcilerin sağlık durumlarına ilişkin koordinasyonun Dışişleri Bakanlığı ve MRCC Çin ile sağlandığını duyurdu. Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. Geçmiş olsun dileklerinde bulunulan açıklamada, yaşanan olayın detaylarına ilişkin daha fazla bilgi verilmedi.


Haber Kaynağı : AA

Dışişleri Bakanlığı soruşturma Deniz Denizcilik Genel Müdürlüğü