Çocuklarda yemek seçiciliğinin kaynağı ne? Genetik faktörler önemli mi?
Bazı çocukların neden yemek seçtiği konusunda bir araştırma yapan uzmanlar, bu durumun arkasında yatan sebebin büyük oranda 'genetik faktörler' olduğunu ortaya koydu.

Yeni yapılan bir araştırma, çocuklarda yemek seçiciliğinin büyük oranda genetik nedenlere bağlı olduğunu ortaya koydu.
İngiltere'deki birçok üniversitenin ortak çalışması ile ortaya konan araştırmada, 16 aylık bebeklerden 13 yaşındaki çocuklara kadar 2 bin 400 tek ve çift yumurta ikizlerinin yeme alışkanlıkları incelendi.
Araştırmacılar, incelemeler sonucunda yemek seçiciliğinde genetik faktörlerin etkisinin 16 aylık bebeklerde yüzde 69, 3 ila 13 yaş arasındaki çocuklarda ise yüzde 74 olduğunu belirledi.
İkizlerin yemek seçiciliğinin eşleşen gen oranlarıyla orantılı olduğunu aktaran araştırmacılar, yemedikleri yiyeceklerin de çoğunlukla aynı olduğunu tespit etti.
AİLECEK YEMEK YEME ALIŞKANLIĞI ÖNEM TAŞIYOR
Yemek seçiciliğinde çevresel ve psikolojik faktörlerin de etkili olduğunu ifade eden araştırmacılar, ailecek yemek yenilmesinin ve etraftaki kişilerin tükettiği yiyeceklerin çocuklarca gözlemlenmesinin önemine dikkati çekti.
Araştırmacılar, yemek seçiciliği genetik nedenlerden kaynaklansa da bunun düzeltilemeyecek bir problem olmadığını vurguladı.
Araştırma, Child Psychology and Psychiatry dergisinde yayımlandı.
Haber Kaynağı : AA
Çok Okunanlar

Ortalığı karıştıran evlilik teklifi

Gel bakalım Yiğit Bulut efendi

“İkinci Habur mu, İkinci Mondros mu?”

Parmağına krem süren vekil gündemde

İkinci Habur mu ikinci Mondros mu?

Gazeteler, terör örgütü PKK'nın silah bırakmasını nasıl gördü?

Anayasa değişikliğinin de ötesinde BOP'a hizmet eden süreç

Zeki, Çevik ve Ahlaklı…

CHP'li Yavuzyılmaz'dan LGS sonuçlarıyla ilgili çarpıcı iddia

Özgür Özel’e hakkında başlatılan jet soruşturmaya CHP’li isimlerden sert tepki
