Çocuklarda yemek seçiciliğinin kaynağı ne? Genetik faktörler önemli mi?
Bazı çocukların neden yemek seçtiği konusunda bir araştırma yapan uzmanlar, bu durumun arkasında yatan sebebin büyük oranda 'genetik faktörler' olduğunu ortaya koydu.

Yeni yapılan bir araştırma, çocuklarda yemek seçiciliğinin büyük oranda genetik nedenlere bağlı olduğunu ortaya koydu.
İngiltere'deki birçok üniversitenin ortak çalışması ile ortaya konan araştırmada, 16 aylık bebeklerden 13 yaşındaki çocuklara kadar 2 bin 400 tek ve çift yumurta ikizlerinin yeme alışkanlıkları incelendi.
Araştırmacılar, incelemeler sonucunda yemek seçiciliğinde genetik faktörlerin etkisinin 16 aylık bebeklerde yüzde 69, 3 ila 13 yaş arasındaki çocuklarda ise yüzde 74 olduğunu belirledi.
İkizlerin yemek seçiciliğinin eşleşen gen oranlarıyla orantılı olduğunu aktaran araştırmacılar, yemedikleri yiyeceklerin de çoğunlukla aynı olduğunu tespit etti.
AİLECEK YEMEK YEME ALIŞKANLIĞI ÖNEM TAŞIYOR
Yemek seçiciliğinde çevresel ve psikolojik faktörlerin de etkili olduğunu ifade eden araştırmacılar, ailecek yemek yenilmesinin ve etraftaki kişilerin tükettiği yiyeceklerin çocuklarca gözlemlenmesinin önemine dikkati çekti.
Araştırmacılar, yemek seçiciliği genetik nedenlerden kaynaklansa da bunun düzeltilemeyecek bir problem olmadığını vurguladı.
Araştırma, Child Psychology and Psychiatry dergisinde yayımlandı.
Haber Kaynağı : AA
Çok Okunanlar

AKP’den hangi teklif gitti, Ali Babacan ne istedi?

Zehra Taşkesenlioğlu'nun dudak uçuklatan mal varlığı

Mahkeme 'Atatürk’e Saygı Duymuyorum' diyen teğmeni böyle savundu

Kızları Derin ve Deren'in test sonuçları pozitif çıktı Samyeli isyan etti

Özlem Çerçioğlu'na bir kötü haber daha!

İYİ Partili Türkeş Taş, 'Kürtçe şiir' ardından 'istifa etmeli' demişti

İrem Derici açıklanan test sonuçları ardından paylaştı: Gezmeye başlıyorum

Yemekhaneye alınmayan öğrenciler, sokakta yemek yiyor

CHP'li belediye başkanlarına davet!

Fenerbahçe'nin hisselerini kim satın aldı?
