Çocuklarda yemek seçiciliğinin kaynağı ne? Genetik faktörler önemli mi?
Bazı çocukların neden yemek seçtiği konusunda bir araştırma yapan uzmanlar, bu durumun arkasında yatan sebebin büyük oranda 'genetik faktörler' olduğunu ortaya koydu.
Yeni yapılan bir araştırma, çocuklarda yemek seçiciliğinin büyük oranda genetik nedenlere bağlı olduğunu ortaya koydu.
İngiltere'deki birçok üniversitenin ortak çalışması ile ortaya konan araştırmada, 16 aylık bebeklerden 13 yaşındaki çocuklara kadar 2 bin 400 tek ve çift yumurta ikizlerinin yeme alışkanlıkları incelendi.
Araştırmacılar, incelemeler sonucunda yemek seçiciliğinde genetik faktörlerin etkisinin 16 aylık bebeklerde yüzde 69, 3 ila 13 yaş arasındaki çocuklarda ise yüzde 74 olduğunu belirledi.
İkizlerin yemek seçiciliğinin eşleşen gen oranlarıyla orantılı olduğunu aktaran araştırmacılar, yemedikleri yiyeceklerin de çoğunlukla aynı olduğunu tespit etti.
AİLECEK YEMEK YEME ALIŞKANLIĞI ÖNEM TAŞIYOR
Yemek seçiciliğinde çevresel ve psikolojik faktörlerin de etkili olduğunu ifade eden araştırmacılar, ailecek yemek yenilmesinin ve etraftaki kişilerin tükettiği yiyeceklerin çocuklarca gözlemlenmesinin önemine dikkati çekti.
Araştırmacılar, yemek seçiciliği genetik nedenlerden kaynaklansa da bunun düzeltilemeyecek bir problem olmadığını vurguladı.
Araştırma, Child Psychology and Psychiatry dergisinde yayımlandı.
Haber Kaynağı : AA
Çok Okunanlar
Jose Mourinho'dan Ronaldo ve Talisca açıklaması!
BEDAŞ 24 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı
Galatasaray Bodrum FK’yi yenerken, Muslera ve Kerem arasında gerginlik
Teğmenlerin Komutanlarının 'Suçu'!...
Bolu'da kar yağışı kazaya neden oldu, otoyol ulaşıma kapandı
Öğretmenler Gününde, Eğitim Devrimi için bir manifesto
Narin’in ölümünde şüpheler artıyor! Teker teker inceledi
23 Kasım Cumartesi reyting sonuçları
Cübbeli Ahmet'ten Mauro Icardi'ye
Muslera ve Kerem Demirbay arasında gerginlik