Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Donald Trump yargılandığı mahkeme tarafından suçlu bulundu. ABD tarihine geçti

New York'ta iki gün boyunca süren müzakerelerin ardından 12 üyeli jüri, Donald Trump'ı karşı karşıya kaldığı 34 suçlamanın tamamından suçlu bulduğunu açıkladı. Karar, Cumhuriyetçi aday Trump'ın başkanlığı Joe Biden'dan geri almaya çalışacağı 5 Kasım Başkanlık Seçimi öncesinde gerçekleşti.

Donald Trump yargılandığı mahkeme tarafından suçlu bulundu. ABD tarihine geçti

77 yaşındaki Trump suç işlediğini reddetti ve kararı temyize götüreceğini açıkladı. Trump, Demokratların çoğunlukta olduğu memleketinde adil bir şekilde yargılanamadığından şikayet etti.

Trump tüm davalarda suçsuz olduğunu savundu ve çeşitli yasal sorunlarını Biden'ın Demokrat müttefiklerinin kendisine siyasi kumpas yapıldığını iddia etti.

Davaya bakan Hakim Juan Merchan, jürinin kararı bildirmesinden sonra Trump’a verilecek ceza için 11 Temmuz 2024 tarihini belirledi.

"MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİM"

Trump kararın ardından, "Bu karar bir rezillik... Asıl karar 5 Kasım'da verilecek. Ben masumum ve sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, kararla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün Amerikan tarihinde utanç verici bir gün. Trump bu saçma karara haklı olarak itiraz edecek ve kazanacak" ifadesini kullandı.

VERİLEN KARAR SEÇİM SÜRECİNİ ETKİLEMEYECEK

Trump en fazla dört yıl hapis cezasına çarptırılabilir, ancak bu suçtan hüküm giyen diğer kişiler genellikle daha kısa cezalar, para cezaları ya da şartlı tahliye alıyorlar.

Verilen karar Trump'ın, kampanya yapmasını ya da kazanması halinde göreve gelmesini engellemeyecek.

Kamuoyu yoklamaları Trump ve 81 yaşındaki Biden'ın sıkı bir yarış içinde olduğunu gösteriyor ve anketler suçlu bulunmasının Trump'a bağımsız ve Cumhuriyetçi seçmenlerden bir miktar destek kaybettirebileceğini ortaya koydu.

DAVA HAKKINDA

ABD Başkanı Trump, 18 Mart 2023'te Manhattan Bölge Savcılığınca yetişkin filmlerinde oyunculuk yapan Stormy Daniels'e 2016 başkanlık seçimleri sırasında yasa dışı "sus payı" ödenmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında büyük jüri tarafından suçlanmıştı.

Trump, "sus payı" ve bununla ilgili kayıtlarda sahtekarlık yapmaktan 4 Nisan 2023'te New York'ta hakim karşısına çıkmıştı. Kendisine yöneltilen 34 ayrı suçlamayı reddeden Trump, hakkındaki iddiaları "siyasi cadı avı" olarak nitelemiş ve suçlamaları "seçimlere müdahale" olarak gördüğünü belirtmişti.

Trump, "Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkan ilk eski başkan" olarak kayıtlara geçmişti.

 

 


Haber Kaynağı : AA

Donald trump trump