Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Donald Trump'a miting sırasında suikast girişimi

Başkanlık seçimleri için mitinglerine devam eden Donald Trump, Pensilvanya'da yaptığı konuşma sırasında silahlı saldırıya uğradı. Saldırganın öldürüldüğü bilgisi paylaşılırken, Trump'un başkanlık yarışındaki rakibi Biden'dan da ilk açıklama geldi.

Donald Trump'a miting sırasında suikast girişimi

Saldırı, Trump'ın Cumartesi öğleden sonra  Pensilvanya'nın Butler kentinde düzenlenen bir mitingde destekçilerine hitap ettiği sırada meydana geldi.

Silah seslerinin duyulmasının ardından ortalık bir anda karıştı ve Trump destekçileri tribünlerden ve etkinlikten uzaklaştı. 

Birkaç saniye sonra Trump, kendisini silahlı saldırgandan koruyan Gizli Servis ajanları tarafından yere yatırıldı. 

İlk gelen bilgilere göre, yaklaşık 8-10 el ateş açıldı, basın mensupları ise Trump yere düştükten sonra ' patlama sesleri' duyulduğunu söyledi. 

Trump kısa bir süre sonra ayağa kalktı ve kalabalığa yumruğunu salladı, bu da 'ABD' ve 'Amerika'yı Yeniden Harika Yap' sloganlarının atılmasına yol açtı. 

Trump'ın etrafı, ateş açıldıktan saniyeler sonra gizli servis tarafından sarıldı ve ajans, yaptığı açıklamada eski başkanın 'güvende' olduğunu belirtti. 

Açıklamada, 'Gizli Servis koruyucu önlemler uyguladı ve eski Başkan güvende. Bu şu anda aktif bir Gizli Servis soruşturması yürütülüyor ve daha fazla bilgi mevcut olduğunda yayınlanacak' ifadeleri yer aldı. 

Trump'ın yaralanmalarının boyutu henüz bilinmiyor ancak destekçilerine vurulduktan hemen sonra iyi olduğunu göstermek istediği anlaşılıyor. 

Trump'ın eski Başkan Yardımcısı Mike Pence, X kanalında yaptığı açıklamada, saldırıyla ilgili ilk açıklamayı yapan isim oldu ve şunları söyledi: 'Karen ve ben Başkan Trump için dua ediyoruz ve her Amerikalıyı bize katılmaya çağırıyoruz.' 

Beyaz Saray, olaydan sonra Başkan Biden'ın olayla ilgili bilgilendirildiğini doğruladı. 

BIDEN'DAN İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Joe Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump'a, seçim kampanyası sırasında düzenlenen saldırıyı kınadığını belirtti.

Biden, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Trump'ın Pensilvanya'daki seçim kampanyası sırasında meydana gelen saldırı hakkında bilgilendirildiğini aktaran Biden, "İyi olduğunu duyduğuma çok sevindim." ifadesini kullandı.

Joe Biden, daha fazla bilgi beklerken, Trump, ailesi ve seçim kampanyasına katılanlara dua ettiğini kaydetti.

Eşi ve kendisinin, Trump'ı koruyan ABD Gizli Servisi'ne minnettar olduğunu dile getiren Biden, "Amerika'da bu tür şiddetin yeri yoktur. Bunu kınamak için ülkece birlik olmalıyız." vurgusu yaptı.

ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASI GELDİ

ABD Başkanı Joe Biden, herkesin, eski Başkan Donald Trump'a yönelik saldırıyı kınaması gerektiğini belirterek, "ABD'de bu tür hastalıklı şiddete yer yok." dedi.

Biden, Trump'a yönelik saldırının ardından, basına kısa bir açıklama yaptı.

Bu tür olayların gerçekleşmesine izin verilmemesi gerektiğinin altını çizen Biden, "Buna asla göz yumamayız." diye konuştu.

Joe Biden, herkesin bu şiddeti kınaması gerektiğini belirtti.

ABD Başkanı Biden, "ABD'de bu tür hastalıklı şiddete yer yok." vurgusu yaptı.

 Washington Post'ta yer alan habere göre, miting izleyenlerden biri hayatını kaybetti, saldırgan öldürüldü.

ABD basınının haberi Butler Bölge Başsavcısı Goldinger'in açıklaması ardından resmiyet kazandı.

Goldinger, Trump'ın seçim kampanyası sırasında meydana gelen saldırıda, ateş eden kişinin ve olay yerinde bulunan bir kişinin öldüğünü bildirdi.

Trump, mitingde yasadışı göç hakkında konuşmak için bir grafik kullanıyordu.

Pensilvanya Valisi Josh Shapiro, eyaletinde yaşanan bu suikast girişimini sert bir dille kınadı.

Shapiro, X.'e ilişkin yaptığı açıklamada, 'Herhangi bir siyasi partiye veya siyasi lidere yönelik şiddet kesinlikle kabul edilemez' dedi.

OĞUL TRUMP'TAN PAYLAŞIM

Oğlu Donald Trump Jr., kanlar içindeki babasının X'e yumruğunu sıktığı bir fotoğrafını şu notla paylaştı: "Amerika'yı kurtarmak için savaşmayı asla bırakmayacak." 

TRUMP'IN SÖZCÜSÜNDEN SAĞLIK DURUMUNA DAİR AÇIKLAMA

ABD'de, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın sözcüsü Steven Cheung, Pensilvanya'daki seçim kampanyası sırasında yaşanan olay hakkında, Trump için "Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol ediliyor." dedi.

Cheung, seçim mitingi sırasında yaşanan olay hakkında açıklama yaptı.

Sözcü Cheung, "Başkan Trump, bu iğrenç eylem sırasında hızlı davranan korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor. Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol ediliyor. Daha fazla ayrıntı gelecek." ifadesini paylaştı.

Trump'ın, Pensilvanya'nın Butler şehrinde miting sırasında kürsüde konuşurken, silah seslerine benzer patlamalardan sonra kulağından yaralandığı ve sağ yanağından kanlar aktığı görülmüştü.

Korumaları olaya acil müdahale ederek, Trump'ı kürsüden indirmişti.

Trump'a bir suikast girişimi olup olmadığıyla ilgili incelemeler sürüyor.

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

Kurşun sağ kulağımın üstüne isabet etti, şu anda saldırganla ilgili bir bilgim yok, saldırada ölen kişinin ailesine de başsağlığı diliyorum. Ülkemizde böyle bir olayın olması inanılmaz.

 

BİDEN, TRUMP'LA GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'da seçim kampanyası sırasında saldırıya uğrayan eski Başkan Donald Trump ile telefonda görüştü.

Beyaz Saray'ın sosyal medya hesabı X üzerinden yapılan açıklamada, Biden'ın, Pensilvanya eyaletinin Butler şehrinde saldırıya uğrayan Trump ile telefon görüşmesi yaptığı duyuruldu.

Açıklamada, "Başkan Biden bu gece Washington'a dönüyor. İç güvenlik ve kolluk kuvvetleri yetkililerinden düzenli güncellemeler almaya devam edecek" denilirken, Biden'ın, Trump ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarına yer verilmedi.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Amerika Donald trump Pensilvanya silahlı saldırı trump