Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan, İspanya'da resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile İspanya'da görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, İspanya'da Moncloa Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.

Erdoğan, İspanya'da resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası Zirvesi kapsamında bulunduğu İspanya'da, Başbakan Pedro Sanchez tarafından resmi törenle karşılandı. 

Moncloa Sarayı'ndaki tören, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sanchez'in yerlerini almasının ardından iki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra tören mangasını selamladı. 

Tokalaşarak basın mensuplarına poz veren Erdoğan ve Sanchez, heyetlerini birbirine takdim etti. 

Tören sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Sanchez ikili görüşmeye geçti. 

Törene, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat da katıldı.

ERDOĞAN TÖREN SONRASINDA KONUŞTU

Erdoğan, karşılama töreninin ardından iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da geliştirme arzusunda olduklarını dile getirdi. 

İsrail'in yaklaşık 200 gündür süren Gazze saldırılarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya'ya tavrından dolayı teşekkür etti. 

"Vicdan sahibi hiçbir ülkenin böyle bit tabloyu kabullenmesi mümkün değildir" diye konuşan Erdoğan, "İspanya'yı tavrından dolayı tebrik ediyorum. İlk günden bu yana gerçekten ilkeli tutarlı bir politika seyrederek hem İspanya halkını hem Filistinli kardeşlerimizin hem de Türkiye'nin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Mevcut meydan okumalar karşısında dayanışma ve işbirliğimiz hayati önemlidir. İspanya ile ekonomik ve ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmek arzusundayız. 

2002 öncesinde 2 milyar dolar civarında seyreden ticaret hacmimiz geçen sene 19.2 milyar dolara ulaştı. Böylelikle 20 milyar dolar hedefimizi neredeyse yakaladık. Bu hacmi çok daha ileri taşıyacağımıza inanıyorum. İspanya'nın 740 firma ve yaklaşık 11 milyar dolarlık stokla Türkiye'de en çok yatırım yapan 6. ülke olması da bu yaklaşımın sonucudur.

Ticaret ve yatırımda rekabet algısından sıyrılarak yenilikçi ve stratejik ortaklıklar kurulması önümüzdeki yeni dönemin iş yapma kodları arasında yer almalıdır. Bu yaklaşım kalıcı ve güçlü işbirliklerinin tesis edilmesinde büyük katkı sağlayacaktır. Farklı sektörlerden çalışmalarımızla yeni ortaklıklara fırsat tanımalıyız. Ülkelerimizi böyle geleceğe taşıyabiliriz.

Siz yatırım yaptıkça çalıştıkça biz de her daim sizin yanınızda olacağız. Bugün imzalanacak anlaşmalarla işbirliğimizin zeminini daha da güçlendireceğiz.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

İsrail'in Gazze'deki saldırılarına da değinen Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü;

Gazze'de ve işgal edilmiş Filistin topraklarındaki soykırım vicdan sahibi herkesin yüreğini kanatıyor. Gazze'de 37 binden fazla insan göz göre göre katledildi. 85 bin sivil yaralandı. Kiliseler, camiler, okullar ve mülteci kampları bombalandı. Doktorlar, akademisyen ve masum siviller kurşunların hedefi oldu.

Vicdan sahibi hiçbir ülkenin böyle bit tabloyu kabullenmesi mümkün değildir. İspanya'yı tavrından dolayı tebrik ediyorum. İlk günden bu yana gerçekten ilkeli tutarlı bir politika seyrederek hem İspanya halkını hem Filistinli kardeşlerimizin hem de Türkiye'nin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. 

Katı vize uygulamaları, ekonomik potansiyelimizin tam kapasite kullanımını engelliyor. İspanya'nın ülkemizin AB'ye üyelik sürecine verdiği samimi destek için müteşekkirim.


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pedro Sanchez İspanya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı