Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Filistinlilerin toprakları sinagogda satışa çıkarıldı: 'Kutsal topraklardan bir parça...'

Kanada'daki bir sinagogda, Batı Şeria bölgesinde Filistinlilere ait olan topraklar satışa çıkarıldı.

Filistinlilerin toprakları sinagogda satışa çıkarıldı: 'Kutsal topraklardan bir parça...'

Batı Şeria'daki Filistinlilere ait topraklar Kanada'nın Toronto kentindeki bir sinagogda düzenlenen gayrimenkul etkinliğinde satışa çıkarıldı.

CBC News'un haberine göre, Toronto'daki Beth Avraham Yoseph of Toronto Sinagogu, "Kutsal topraklardan bir parçaya sahip olma şansı" sloganıyla Batı Şeria'daki arazilerin satışa çıkarıldığı bir etkinlik düzenledi.

Sinagog önünde toplanan bir grup "İsrail Yahudi toprağıdır" sloganları atarken, yolun karşısında bir araya gelen Filistin destekçisi gruplar, Filistinlilere ait toprakların yasa dışı yollarla İsrailli yerleşimcilere dağıtılmasına karşı eylem yaptı.

'Filistin için Toronto' adlı grupla gösterilere katılan Farah Mater, etkinliğin Batı Şeria'daki Filistinlileri yerinden etmeyi hedeflediğini belirterek, "Müslümanlar, Yahudiler ve Hıristiyanlar olarak ibadethanelerimizin yasa dışı faaliyetler ve uluslararası hukuk ihlalleri için bir kılıf olarak kullanılmasını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

'Soykırım karşıtı Yahudiler' grubunun üyesi Gur Tsabar da sinagogların 'çalınmış Filistin topraklarının satışında paravan olarak kullanıldığını' dile getirdi. Tsabar, "Bu, sinagogların amacının dışında kullanımıdır ve Yahudiliği yansıtmayan bu etkinliği protesto etmek için toplandık" dedi.

Etkinlik sırasında bazı göstericiler gözaltına alındı.

Birleşmiş Milletler ve Kanada, işgal altındaki Filistin topraklarına Yahudi yerleşimcilerin yerleştirilmesinin uluslararası yasaların ihlali olduğunu savunuyor.

Batı Şeria'daki Filistinlilerin zorla yerinden edilmesini 'şiddetle kınayan' Kanada hükümeti, ülkede düzenlenen gayrimenkul etkinliklerinin yasalara uygunluğuna ilişkin açıklama yapmadı.


Haber Kaynağı : AA

kanada sinagog Filistin İsrail